Ylilääkärin tiedote 2.12.2021

2.12.2021

Säkylässä on tänään torstaina todettu 8 uutta koronavirustartuntaa, joista 6 liittyy aiempiin tartuntaketjuihin, mutta kahden tartunnan alkuperä on tunnistamatta. Tartunnanjäljitys on päättynyt ja tartuntatautilain mukaiset päätökset on tehty.

Tilanne Säkylässä on nyt huolestuttava ja jokaisen säkyläläisen toivotaan toimivan vastuullisesti. Testiin suositellaan hakeutumaan erittäin matalalla kynnyksellä, vaikka olisi rokotettukin. Testitulosta on syytä odotella vältellen sosiaalisia kontakteja. Testeihin suositellaan hakeuduttavan mahdollisimman pian oireiden alettua. Koronavirustaudin oireita ovat hengitystieoireet (nuha, yskä, hengenahdistus) vatsaoireet (vatsakipu tai ripuli) ja yleisoireet (kuume, päänsärky ja lihaskivut).

Lisäksi maskien käyttöä suositellaan vahvasti. Kahden metrin turvaväli ja hyvä käsihygienia ehkäisee taudin leviämistä. Yksityisjuhlien turvallisuutta voi lisätä ottamalla käyttöön koronaviruksen osoittavat kotitestit.

Kirsi Markula
ylilääkäri