Elinkeinot

Elinkeinojen perustana ruoka ja sotilaat

Yritteliäät säkyläläiset saavat elantonsa vahvasta teollisuudesta ja palveluelinkeinoista. Myös maatalouden alkutuotanto ja kalastus ovat osa perinteistä elinkeinoelämää. Työttömyysaste on poikkeuksellisen alhainen.

Vaurasta maaseutupitäjää luonnehditaan suomalaisen elintarviketuotannon yhdeksi satoaitaksi. Tuhansien juurikashehtaarien ohella pelloilla kasvavat pinaatit, herneet, kurpitsat, porkkanat ja punajuuret, joita paikallinen elintarviketeollisuus jalostaa herkuiksi suomalaisten ruokapöytiin.

Säkylässä toimii useita elintarviketeollisuusyrityksiä. Apetit Oyj:n, Sucros Oy:n ja HK Ruokatalo Group Oyj:n tuotemerkit ovat tuttuja ympäri maata
Kymmenet tuhannet nuoret ovat tutustuneet Säkylään ja Säkylänharjun vaihteleviin maastoihin varusmiespalveluksessa Porin prikaatissa.
Porin prikaati on kunnan suurin työllistäjä. Tämä voimakkaasti kehittyvä maavoimien koulutuskeskus tuottaa vuosittain jalkaväen reserviin pari tuhatta isänmaan puolustajaa. Läntisen Maanpuolustusalueen valmiusyhtymässä koulutetaan myös Suomen kansainvälisiin valmiusjoukkoihin sijoitettavia sotilaita.

Porin prikaatilla on maamme vanhimpiin kuuluvana joukko-osastona pitkät ja kunniakkaat perinteet. Ne ulottuvat aina vuoteen 1626, ruotsin-vallan ja kolmikymmenvuotisen sodan aikoihin. Säkylän varuskunnassa käy vuosittain noin 10 000 vierasta, tarkemmin tutustumassa tai ainakin sotilaskodin makoisaa munkkikahvia maistamassa. Erityisen suosittuja ovat kaksi kertaa vuodessa, valatilaisuuksien yhteydessä, pidettävät omaistenpäivät.