Bioharju (Länsi-Säkylän teollisuusalue)

Säkylä haluaa panostaa vahvasti biotalouden ja kiertotalouden kehittämiseen

Säkylän kunta on vireä yritysaktiivinen kunta eteläisessä Satakunnassa, jossa elintarviketeollisuus on yksi vahvoista kunnan elinkeinoista. Säkylässä sijaitsevat Apetit Oyj:n kasvispakastetuotanto sekä Suomen ainoa sokerijuurikkaasta sokerikidettä valmistava sokeritehdas Sucros Oy. Myös siipikarjan tuotanto ja lihanjalostus ovat merkittäviä teollisuuden aloja. Säkylässä sijaitsee myös Kieku Oy:n rakentama Suomen suurin lattiakanala.

Vahva elintarviketeollisuus on luonut mielenkiintoiset puitteet myös bio- ja kiertotalousalan yrityksille ja Säkylän kunta onkin kaavoittanut 204-tien välittömään läheisyyteen Länsi-Säkylän teollisuusalueen, joka on nimetty Bioharjuksi. Alueella toimii VSS Biopower Oy:n biokaasujalostamo, joka tuottaa biokaasua ja biodieseliä alueen yritysten sivuvirroista. Laitos käyttää raaka-aineina lähiseudun ruokaketjun sivuvirtoja ja peltobiomassoja. Myös Betulium Oy on sijoittanut toimintansa alueelle ja se tuottaa luonnon raaka-aineisiin pohjautuvia selluloosatuotteita.

Pelkästään Satakunnassa on yli 200 elintarvikealan yritystä ja elintarviketeollisuuden tuotannossa muodostuu paljon erilaisia sivuvirtoja. Vihannesviljelyn keskittyminen Satakuntaan pohjautuu soveltuviin viljelyolosuhteisiin ja alkutuottajien kiinteään yhteistyöhön jalostavan teollisuuden kanssa. Satakunnassa tuotetaan noin 25% koko maan avomaan vihanneksista ja noin 75% teollisuuden jalostamista vihanneksista. Erilaisia kasvisperäisiä sivuvirtoja syntyy siis paljon.

Säkylän kunta on yrittäjämyönteinen kunta, josta se on saanut myös tunnustusta yrittäjiltä sekä yrittäjäjärjestöltä. Kunnassa halutaan edistää yrittäjyyttä ja päätöksenteko on ketterää ja nopeaa. Keskustelut yritysten kanssa käydään luonnollisesti luottamuksella ja yrittäjän toiveita kuunnellen. Kuntaan on rakennettu myös valokuituverkko, jolla haluamme taata yritysten toimintaedellytykset.

Haluamme löytää kuntaan uusia tulevaisuuden alojen yrityksiä ja uskomme, että kunnassamme on jo vahva pohja monenlaisille erilaisille tulevaisuuden toimijoille. Alueelle sijoittuvien yritysten kanssa etsitään heidän kannaltaan paras sijoittumispaikka. Yhteistyö kunnan kanssa on keskustelevaa ja ratkaisukeskeistä ja luottamuksellista.

Sijoitu Säkylään – meillä on tilaa menestykselle!


Jos sinulla on siis idea, niin ota rohkeasti yhteyttä tontteihin liittyen:

Säkylän kunta
kunnanjohtaja
Teijo Mäenpää
044 517 1012
teijo.maenpaa@sakyla.fi

Elinkeino- ja yritysasiat

Liiketoimintajohtaja Hanna Nieminen puh. 044 0125 863