Koulukuljetus

TIEDOTE HUOLTAJILLE: KOULUKULJETUKSET 2018 – 2019

Ohessa muutama tärkeä huomio koulukuljetushakemuksiin liittyen. Ensinnäkin, jos oppilaan koulumatka on yli 5km, koulukyyti myönnetään automaattisesti eikä sitä tarvitse hakea erikseen.

Sen sijaan ns. lisäpykälien perusteella myönnettävät kyydit (kuten esimerkiksi vaarallinen koulutie tai 1-2 –luokkalaisille joilla koulumatka yli 3km), näitä kyytejä myönnetään vain lukuvuodeksi kerrallaan. Niinpä huoltajan on haettava näitä aina joka lukuvuodeksi uudestaan. Tarkemmin asiaa voi tarkastella kunnan Koulukuljetusperiaatteista (pdf-tiedosto sivun oikeassa laidassa).

Ja edelliseen liittyen, alla on kuvia Koululiitu-kartan uusimmasta versiosta. Siinä on esitetty värikoodeilla tien vaarallisuus. Tilanne on muuttunut useilla alueilla ja tämä kartta on se pohjatyökalu, jonka perusteella kuljetus esim. vaarallisen koulutien perusteella myönnetään tai hylätään. Näin ollen kannattaa etukäteen tutustua näihin karttoihin, ennen kuin laittaa hakemusta tulemaan. Tässä on nyt näkymä muutamasta oleellisesta alueesta, mutta epäselvissä tapauksissa allekirjoittaneelle voi soittaa ja kysyä tarkemmin.

Syksyn koulukuljetusten suunnittelu on alkamassa, mutta tarkemmista aikatauluista tiedotetaan vasta syksyllä ennen koulun alkua. Suuria muutoksia ei tällä hetkellä ole tiedossa, joten hyvin pitkälti edetään vanhalla tavalla. Autoilijat ja reitit pysyvät ennallaan, lähinnä koulukohtaiset lukujärjestykset ja aikataulut muuttuvat.

Juha Kraapo
sivistystoimen hallintopäällikkö
puh. 040 734 9699

Yttilä: Vihreä eli turvallinen eskareista lähtien:

Pääksyntieltä Josuantielle, vaaleanpunainen ja ruskea eli turvallinen alkaen 5-luokan oppilaille:

Varppeentien ja Karjankujan kautta tien ylitys turvallinen 5-luokasta alkaen. Sen sijan Iso-Säkylän tai Kuninkaanlähteentien kohdalla on punaista, joten turvallinen vasta yläkoulun oppilaille:

 

 

Lataa koulukuljetuslomakkeet alla olevasta listasta.