Tervetuloa Säkylään!

Vireä Säkylän kunta sijaitsee eteläisessä Satakunnassa, Säkylän Pyhäjärven pohjoisrannalla. Säkylän tunnetuimmat kohteet ovat kalaisa Pyhäjärvi, Köyliönjärvi, Säkylänharjun hiihtoreitit, kehittyvä ja kasvava kansainvälisesti toimiva varuskunta ja erikoistunut elintarviketeollisuus.

Vahvuuksiamme ovat kirkas, puhdas pohjavesi, kasvava elinkeinoelämä, erinomaiset palvelut ja aktiiviset asukkaamme. Tervetuloa käymään, asumaan ja olemaan!

Säkylä pähkinänkuoressa

  • Säkylän kunta on perustettu v. 1869
  • Köyliö liittyi Säkylään kuntaliitoksessa 1.1.2016
  • Satakunnan maakunta
  • Rauman seutukunta
  • Kunnan pinta-ala on 529 km2
  • Asukkaita 6901 (31.12.2017)

Säkylän kuntastrategia

Vuoden maakuntajärvi kutsuu nauttimaan!

Satakunnan maakuntajärveksi valittiin Säkylän Pyhäjärvi 59 % äänimäärällä. Säkylän Pyhäjärvi ylsi maakuntajärveksi sekä Satakunnassa että Varsinais-Suomessa. Satakunnassa tulos oli varsin selvä, mutta Varsinais-Suomessa piskuinen Painiojärvi jäi vain kymmenen äänen päähän.

Maakuntajärvikilpailun järjesti Suomen ympäristökeskus yhteistyössä YLEn Suomi express -ohjelman kanssa. Maa- ja vesitekniikan tuki ry rahoitti kilpailua.

Säkylän uusi liikealue kehittyy

Uudelle liikealueellemme on rakentunut K-Supermarket, S-market,  ABC-tankkauspiste, Hesburger ja Esperin palveluasunto-yksikkö.  Rakenteilla on Säkylän Peltityön hanke. Lisäksi alueelta on myyty kolme muuta tonttia:

– liiketontti (Kainotar, Kaino-neuletuotteet)
– kerrostalotontti (MVR-yhtymä)
– rivitalotontti (Markku Laaksovirta)

Alueella on vielä muutama rakennuspaikka vapaana! Tutustu kuntamme yritysmahdollisuuksiin

Yhteydenotot:

Kunnanjohtaja Teijo Mäenpää, puh. 02 8328 300 tai 044 5171 012

Liiketoimintajohtaja Hanna Nieminen, puh. 044 012 5863