Satakirjastot

Satakirjastot on vuodesta 2009 toiminut Satakunnan yleisten kirjastojen kirjastokimppa. Satakirjastoihin kuuluvat kaikki Satakunnan kunnan- ja kaupunginkirjastot. Kirjastoilla on yhteinen asiakas- ja kokoelmatietokanta sekä yhteiset säännöt.
Yhteisjärjestelmässä olevat kirjastot: Eura, Eurajoki, Harjavalta, Huittinen, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Kokemäki, Merikarvia, Pomarkku, Pori, Rauma, Siikainen, Säkylä (31.1.2011 lähtien) ja Ulvila.

Satakirjastot-yhteisjärjestelmässä kirjaston asiakkaille on tarjolla yhden kirjaston kokoelmien sijasta koko maakunnan kirjastojen aineisto.
Satakirjastojen kirjastokortti tai vanhempi, kirjaston oma kortti, käy kaikissa Satakirjastoissa ja lainat voi palauttaa mihin tahansa yhteisjärjestelmän kirjastoon.  Satakirjastojen aineistotietokannasta näkee samalla kertaa kaikkien 16 kunnan kirjastojen kokoelmat ja niiden saatavuustiedot. Asiakas voi tilata haluamansa aineiston seutuvarauksena maksutta mistä tahansa kimpan kirjastosta siihen kirjastoon, jossa haluaa asioida.

Satakunnan kartta, johon on merkitty kunnat

Satakirjastojen yhteiset käytännöt

  • Laina-ajat: kirja, äänikirja, cd-levy ja cd-rom 4 vk (uutuudet harkinnan mukaan); lehti, dvd ja video 2 vk
  • Lainausmäärät enintään: lainoja yhteensä 150 kpl; cd-levy 30 kpl; dvd, video ja cd-rom, kutakin 10 kpl
  • Uusintakerrat enintään: 8 kertaa
  • Lainauskiellon raja (yhteensä Satakirjastoissa): 10 €
  • Maksut voi maksaa mihin tahansa Satakirjastoon (paitsi laskutettu ja perinnässä oleva aineisto)
    Lisätietoja kirjastosta.