Satakirjastot

Satakunnan kuntien kirjastojen aineisto- ja asiakastietokannat on yhdistetty Satakirjastot-yhteisjärjestelmäksi.  Yhteisjärjestelmässä on 19 kuntaa: Eura, Eurajoki, Harjavalta, Honkajoki, Huittinen, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Kokemäki, Köyliö, Luvia, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori, Rauma, Siikainen, Säkylä ja Ulvila.

Satakirjastot-yhteisjärjestelmässä kirjaston asiakkaille on tarjolla yhden kirjaston kokoelmien sijasta koko maakunnan kirjastojen aineisto.  Lainat voi palauttaa mihin tahansa yhteisjärjestelmän kirjastoon.  Satakirjastojen aineistotietokannasta näkee samalla kertaa kaikkien 19 kunnan kirjastojen kokoelmat ja niiden saatavuustiedot. Asiakas voi tilata haluamansa aineiston seutuvarauksena mistä tahansa yhteisjärjestelmän kirjastosta siihen kirjastoon, jossa haluaa asioida. Seutuvarauksen hinta on 1 euro.

Yhteisjärjestelmässä otetaan myöhemmin käyttöön yhteinen kirjastokortti. Asiakkaiden nykyiset kirjastokortit pysyvät voimassa ja niitä voidaan käyttää kaikissa kirjastoissa.

Satakirjastojen yhteiset käytännöt

  • Laina-ajat: kirja, äänikirja, cd-levy ja cd-rom 4 vk (uutuudet harkinnan mukaan); lehti, dvd ja video 2 vk
  • Lainausmäärät enintään: lainoja yhteensä 150 kpl; cd-levy 30 kpl; dvd, video ja cd-rom, kutakin 10 kpl
  • Uusintakerrat enintään: 8 kertaa
  • Lainauskiellon raja (yhteensä Satakirjastoissa): 10 €
  • Maksut voi maksaa mihin tahansa Satakirjastoon (paitsi laskutettu ja perinnässä oleva aineisto)
    Lisätietoja kirjastosta.