Kirjaston palvelut

Kirjojen lainaus

Kirjastosta voit lainata kirjoja, äänikirjoja, satukasetteja ja muita äänitteitä, cd-levyjä, videoita ja cd-rom -aineistoa, kielikursseja, nuotteja ja soitonoppaita, sanoma-, aikakaus- ja harrastuslehtiä ym. Uusimpia lehtiä ja käsikirjaston hakuteoksia ei anneta kotilainaan.

Mikäli kokoelmaamme ei sisälly haluamaasi kirjaa, lehteä, äänitettä tms., voimme tilata sen seutulainaksi toisesta Satakunnan kirjastosta
tai maksullisena kaukolainana Satakunnan ulkopuolelta.

Aineistotietokanta:.satakirjastot.finna.fi

Satakirjastot-linkistä voit:
  • selata Säkylän kirjaston lisäksi Satakirjastojen aineistoa
  • katsoa onko teos hyllyssä vai lainassa ja onko siitä varauksia
  • varata aineistoa, myös hyllyssä olevaa
  • tarkistaa ja poistaa omia varauksiasi
  • uusia omia lainojasi

Varausten tekoa sekä laina- ja varaustietojen tarkistamista varten tarvitset henkilökohtaisen tunnusluvun, jonka saat kirjastosta.

Tiesitkö, että lainahistorian voi tallentaa? Automaattisesti sitä EI tallenneta, vaan sinun on itse vaihdettava tallennus päälle.
Lainahistorian tallennuksen ohje

Celia-kirjaston palvelut 

Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen painetun kirjan lukeminen on vaikeaa esim. lukivaikeuden, heikon näön tai muun vastaavan syyn vuoksi. Palveluiden käyttäjäksi voit liittyä omassa kirjastossasi. Celian valikoimaan kuuluu jo yli 40 000 äänikirjaa, joita voit kuunnella maksutta suoraan verkossa. Valikoimasta löytyvät sekä vanhat klassikot, että uutuuskirjat.

Esitteet

Tuloaulassa on harrastustoimintaan, matkailuun ja kulttuuriin liittyviä esitteitä ja mainoksia. Yläkerran lehtilukusalissa on  koulutus- ja kurssiesitteet.

Kotipalvelu

Liikuntarajoitteisille asiakkaille toimitamme kerran kuukaudessa kotiin asiakkaiden toivomia kirjoja tai muuta aineistoa yhteistyössä Säkylän kunnan sosiaalitoimen kanssa.

Kotiseutuarkisto ja kotiseutukokoelma

Kirjastossa sijaitsee Säkylän kotiseutuarkisto, jonne kootaan julkisten arkistojen ulkopuolelle jäävää, yksityisluontoista, paikallista kulttuurihistoriaa koskevaa aineistoa. Lisäksi kirjastossa on kotiseutukokoelma, jonne on kerätty Säkylää ja säkyläläisiä käsittelevää aineistoa, säkyläläisten tuottamaa aineistoa: kirjoja, lehtiä, av-materiaalia. Kotiseutuarkiston- ja kokoelman aineistoa ei anneta kotilainaan.

Lehtilukusali

Kirjaston toisessa kerroksessa on lehtienlukusali, josta löytyvät sanoma- ja aikakauslehdet. Alakerrassa on lasten ja nuorten lehdet. Lehtien laina-aika on kaksi viikkoa. Uusinta numeroa  ei lainata.

Kirjaston lukusalissa pöydän äärella luetaan lehteä

Yleisökäytössä:

  • alakerrassa kolme päätettä joita voi käyttää myös aineistohaun tekemiseen
  • yläkerrassa tutkijanhuone, josta löytyvät mikrofilminlukulaite, mikrotietokone, tulostin ja skanneri. Tutkijanhuonetta voivat käyttää yli 18-vuotiaat kirjastokortin haltijat. HUOM! Tutkijanhuone on tutkijakäytössä ja poikkeuksellisesti poissa yleisökäytöstä toistaiseksi.
  • kopiokone
  • kaksi monitoimitilaa kokouksia, näyttelyitä, yhdistystoimintaa ym. varten