Jätehuolto

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy,
Hallavaaran jätekeskus puh. 02 5541 922
www.lhj.fi

Forssan kaupungin jätelautakunta toimii Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n yhteistoiminta-alueella alueen kuntien yhteisenä jätehuoltoviranomaisena.

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n yhteistoiminta-alueeseen kuuluvat Akaa, Eura, Forssa, Huittinen, Humppila, Jokioinen, Koski Tl, Loimaa, Oripää, Punkalaidun, Sastamala (pois lukien Suodenniemi ja Mouhijärvi), Somero, Säkylä, Tammela, Urjala ja Ypäjä.

Yhteistoiminta-alueella yhdyskuntajätteen jätteenkuljetuksen järjestämisestä vastaa kiinteistön haltija eli kuljetusjärjestelmäksi on valittu kiinteistön haltijan järjestämä jätteenkuljetus.

Kiinteistön haltija ottaa yhteyttä jätteenkuljetusyrittäjään ja tekee valitsemansa yrittäjän kanssa sopimuksen jätteiden noutamisesta ja kuljettamisesta. Jätteenkuljettajien yhteystiedot löytyvät täältä.

Biojätteen erilliskeräily puolestaan järjestetään kunnan järjestämänä jätteenkuljetuksena lukuun ottamatta Sastamalaa, Huittista, Säkylää, Euraa ja Loimaata, joissa käytössä on kiinteistön haltijan järjestämä jätteenkuljetus.

Sako- ja umpikaivolietteen jätteenkuljetus järjestetään kiinteistön haltijan järjestämänä jätteenkuljetuksena. Lietteen kuljettajien yhteystiedot löytyvät täältä.

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy on yhteistoiminta-alueen kuntien omistama osakeyhtiö, jonka tehtävänä on hoitaa mm. yhdyskunta- ja hyötyjätehuoltoa, vaarallisten jätteiden keräystä, jätehuollon kehittämistä, tiedotusta ja neuvontaa yhteistoiminta-alueella.

Forssan jätelautakunnalta voidaan hakea poikkeuksia jätehuollon järjestämiseen. Mikäli kuntalainen haluaa hakea jäteastian tyhjennysvälin pidennystä se tehdään täällä: https://www.jateltk.fi/lomakkeet/hakemus-jateastian-tyhjennysvalin-pidentamise/

Mikäli kuntalainen haluaa hakea jätemaksun kohtuullistamista/poistamista se haetaan täältä: https://www.jateltk.fi/lomakkeet/hakemus-jatemaksun-kohtuullistamiseksi-jateas/

Halutessaan kuntalainen voi tulostaa myös paperisen hakemuksen ja lähettää sen postitse jätelautakunnalle. Ajantasaisen lomakkeet löytyvät em. sivujen alaosasta.

Linkki jätehuoltomääräyksiin: https://www.jateltk.fi/ohjeet-maaraykset/
Linkki jätetaksaan: https://www.jateltk.fi/taksat/jatetaksa/ (hyväksytään vuosittain).

Yhteystiedot: jatelautakunta@forssa.fi
Ajankohtaiset yhteystiedot jätelautakunnan sivuilta: https://www.jateltk.fi/yhteystiedot/

www.lhj.fi