Liikuntapalvelut

Liikuntapalvelujen tehtävänä on luoda edellytyksiä ja mahdollisuuksia Säkylässä harjoitettavalle liikuntatoiminnalle. Kunta ylläpitää ja kehittää sisä- ja ulkoliikuntapaikkoja. Tehtävänämme on myös kehittää ja koordinoida liikuntaa harjoittavaa yhdistys- ja kansalaistoimintaa. Liikuntaedellytyksiä luomalla haluamme lisätä liikunnan harrastamista ja terveyttä edistävää fyysistä aktiivisuutta. Liikuntapalveluja pyritään kehittämään myös niiden erityispalvelujen osalta, joita ei ole saatavilla tai joiden käyttäjäryhmät ovat pieniä.

Liikettä ja virikettä kesät talvet!

Virkeän mielen säkyläläiset ammentavat pitkälti luonnosta. Katismaan sisävesisatama on yksi aktiivisen toiminnan keskuksista. Uusiutuvine palveluineen se mahdollistaa mm. veneilylle, ympärivuotiselle uinnille ja kalastukselle erinomaiset puitteet. Pyhäjärven kuulut kalaherkut, siika ja muikku sekä paikalliset käden tuotteet löytävät helpoimmin tiensä ostoskassiin kalasatamassa olevien myyntipisteiden kautta. Myös mittavat rapusaaliit ovat herkkusuiden mieleen. Koko lounaisen Suomen avantouimarit kohtaavat Katismaalla.

Vireä asuinympäristö houkuttelee asukkaitaan joukolla kuntoilun pariin. Upeasti polveilevat Porsaanharjun hiihto- ja retkeilymaastot vetävät liikkujia puoleensa patikoiden, hiihtäen tai pyöräillen. Jokainen voi valita, haluaako samoilla vain itsekseen vai hakeutuuko ohjatun liikunnan pariin.

Säkylässä toimii aktiivisesti toistakymmentä urheiluseuraa. Lajivalikoima on monipuolinen – ampumahiihdosta, taitoluistelusta ja jääkiekosta naisvoimisteluun, salibandyyn, pyöräilyyn ja yleisurheiluun. Myös ratsastuksen ystäville löytyy
maneeseista ja metsistä oivat puitteet.

Läheisessä Porin Prikaatin varuskunnassa sijaitsevat uimahalli ja monista suurkilpailuista tuttu Huovinrinteen Hiihtokeskus. Kunnan liikunnallista panostusta kuvaavat hyvin Säkylähallin ja Säkylän jäähallin korkeatasoiset liikuntatilat.

Tiesitkö, että Säkylästä löytyy paljon erilaisia harrastusmahdollisuuksia kaikenikäisille lapsille ja nuorille?

 

 

 

Liikunta- ja nuorisopalvelut

Osoite

Sivistysosasto
Rantatie 268
27800 Säkylä

vs. Vapaa-aikapäällikkö Minttu Kauniskallio

044 5171 011

Työpajan työvalmentaja Tarja Kankare

044 7328 167

Etsivä nuorisotyöntekijä Piia Alho

040 5287 004

Nuorisotyöntekijä Iiro Sillanpää

044 457 5323

Liikunta-alueiden hoitaja Petri Hyväri

044 457 5316

Kepolan nuorisotalo (ei kesäaikana)

044 7328 188

Keskustan nuorisotalo (ei kesäaikana)

044 7328 154

Nuorisovaltuusto