Terveyskeskukseen terveysneuvonta- ja neulanvaihtopiste 14.5.19

8.5.2019

Säkylän terveysneuvonta- ja neulanvaihtopiste aloittaa toimintansa 14.5.19 Säkylän terveyskeskuksessa. Neulojen ja ruiskujen vaihto on joka toinen tiistai (parilliset viikot) klo 15-15.45, käynti Rantatien puolelta, ovi J. Toiminnan tarkoitus on ennaltaehkäistä infektioiden ja tartuntatautien leviämistä suonensisäisiä huumeita käyttävillä. Asiointi on nimetöntä, luottamuksellista ja maksutonta. Halutessasi saat lähetteen laboratorioon hepatiitti B-, C- ja HIV-testeihin sekä ajan A-… Read more »

Säkylän kouluissa juhlitaan Kouluruoka- ja Makuaakkoset-diplomeja

30.4.2019

Kouluruokaruokadiplomi® on Ammattikeittiöosaajat ry:n koululle myöntämä tunnustus ravitsemuksellisesti, kasvatuksellisesti ja ekologisesti kestävän kouluruokailun edistämisestä. Koulu voi saada diplomin, jos se täyttää diplomin myöntämiseen vaadittavat kriteerit. Säkylän kouluissa ja varhaiskasvatuksessa pidetään tärkeänä näitä arvoja. Niinpä Säkylässä ryhdyttiin arvioimaan ja kehittämään koulujen ja päiväkotien ruokapalveluja. Torstaina 16.5. koulujen ja päiväkotien ruokalan seinille saadaan ylpeänä ripustaa asiaan kuuluvin… Read more »

Tiedote liittyen kolariin, jossa mukana koulubussi 29.4.2019

29.4.2019

Koulubussi on törmännyt vastaan tulleen traktorin perässä olleeseen auraan tänään aamulla Pyhän Henrikintiellä Säkylässä. Koulubussi osui etukulmastaan auran kääntöpyörään. Bussissa oli kuljettajan lisäksi kolme yläkoulun oppilasta ja yksi alakoulun oppilas. Kukaan ei loukkaantunut kolauksessa, bussiin tuli lieviä peltivaurioita. Pelastuslaitos sai hälytyksen onnettomuudesta kello 8.25. Törmäyksessä mukana olleiden oppilaiden huoltajiin on oltu koulusta yhteydessä.

Kulttuuriraati kartoittamaan Säkylän kulttuuritoimintaa

26.4.2019

Säkylän kunnan kulttuuritoimi yhdessä Köyliö- ja Säkylä –seurojen kanssa järjestää paikallisen taide- ja kulttuuritoiminnan edistämistä käsittelevän kuntalaisraadin. Tiistaina 14.5. Tupalan Hovissa järjestettävän Kulttuuriraadin tavoitteena on selvittää paikallisten kulttuuritoimijoiden näkemyksiä Säkylän kunnassa järjestettävän kulttuuritoiminnan nykytilasta ja tulevaisuuden suunnitelmista sekä kehittää uusia ehdotuksia kunnan ja kolmannen ja neljännen sektorin välisen yhteistyön tehostamiseksi. Säkylässä on viime vuosina toteutettu… Read more »

Sporttia ja huolenpitoa 2019 -kesätoiminta

23.4.2019

Viime kesänä suureen suosioon noussut Sporttia ja huolenpitoa jatkuu myös kesällä 2019 Pappilassa ja sen pihapiirissä 3.-28.6. välisenä aikana. Ohjattua ja liikuntahenkistä toimintaa organisoivat Säkylän kunta, Säkylän-Köyliön seurakunta, Säkylän Urheilijat ry sekä Isoremmi ry. Toiminta on tarkoitettu 1.-4.-luokkalaisille säkyläläisille lapsille, mukaan mahtuu enintään 50 lasta. Ilmoittautuminen toimintaan alkaa ti 23.4. klo 10.00 oheisen ilmoittautumislinkin kautta.… Read more »

Kaikille avoin juhlaseminaari 2.5.2019 – 25-vuotiaan Puurijärven ja Isonsuon kansallispuiston loistavat luontoarvot

12.4.2019

Puurijärven ja Isosuon kansallispuisto sijaitsee satakuntalaisen kulttuuriympäristön sylissä, Huittisten ja Kokemäen kaupunkien alueella. Kansallispuiston perustamisesta tuli viime vuonna täyteen 25 vuotta ja puisto on tunnettu monipuolisesta lintumaailmasta ja suoluonnosta. Alue onkin vetovoimainen luontoharrastus- ja virkistyskäyttökohde. Kansallispuiston alueella sijaitseva Puurijärvi on kansainvälisesti arvokas lintujärvi. Järveä kunnostettiin osana vuosina 2006-2012 toteutettua EU-rahoitteista Kokemäenjoki-LIFE -hanketta, jota Varsinais-Suomen ELY-keskus… Read more »

Avoin luentosarja lähivesien tilasta kiinnostuneille

Loimijoen vesiviesti -hanke ja Wahren-opisto järjestävät yhteistyössä Tammelan järviyhdistysten kanssa kaikille avoimen luentosarjan. Luentosarja antaa hyvän yleiskuvan Loimijoen vesistöalueen vesien ja kalaston tilasta, kunnostustoimista valuma-alueella ja itse vesistössä sekä vedenpinnan säännöstelystä. Luennoilla saat myös vinkkejä siitä, millä toimilla voit itse vaikuttaa lähivesien tilaan. Luentosarja huipentuu Avoimet kunnostuskohteet -päivään, jolloin voit käytännössä tutustua erilaisiin kunnostustoimiin ja… Read more »

Varhaiskasvatukseen hakeminen ja esiopetukseen ilmoittautuminen

5.3.2019

Huovinrinteen päiväkoti (puh. 0400 338 361) varhaiskasvatus ja esiopetus Keskustan päiväkoti (puh. 0400 330 186) varhaiskasvatus ja esiopetus vuorohoito Onnimannin päiväkoti (puh. 050 408 6234) varhaiskasvatus ja esiopetus Kepolan koulu (puh: 044 336 6983) esiopetus (tarvittaessa täydentävä varhaiskasvatus) Lallin koulu (puh: 044 378 6647) esiopetus(tarvittaessa täydentävä varhaiskasvatus) Perhepäivähoito Lapsille, jotka tarvitsevat erityistä tukea, järjestetään varhaiskasvatusta… Read more »