Talouden tasapainottamisohjelma

11.9.2020

Kunnanhallituksen talousarvioraamia koskevan päätöksen mukaisesti kunnanjohtaja ja toimialajohtajat ovat laatineet oheisen talouden tasapainottamisohjelman, jolla tavoitellaan kunnanhallituksen edellyttämää 5 %:n menoleikkausta. Tasapainottamisohjelman sisältö on osa talousarvion laadintaprosessia, joka etenee syksyn kuluessa lautakuntien ja kunnanhallituksen kautta kunnanvaltuustoon. Talouden tasapainottamisohjelma

Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palvelujen kehittäminen -kyselyt 2020

7.9.2020

Säkylän kunnan sivistystoimessa toteutettiin varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa olevien lasten huoltajille sähköinen Webropol-kysely ajalla 11.2.-3.3.2020. Kyselyn tarkoituksena oli selvittää mielipide, millaista on hyvä varhaiskasvatus ja millainen on hyvä koulu sekä miten nämä ominaisuudet ovat toteutuneet nykyisin Säkylässä. Varhaiskasvatuksen kyselyyn vastasi 60 huoltajaa, perusopetuksen kyselyyn 237 huoltajaa. Ohessa yhteenveto kyselyjen vastauksista: Varhaiskasvatuksen palvelujen kehittäminen, kysely huoltajille –… Read more »

Kasvomaskien jakaminen maksutta vähävaraisille henkilöille

Maan hallitus käsitteli neuvottelussaan 13.8.2020 Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ehdotusta suositukseksi kansalaisten kasvomaskien käytöstä. Valtioneuvosto puoltaa periaatepäätöksellään THL:n kasvomaskisuositusta. Kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää tartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön. Suosituksen tavoitteena on suojata kanssaihmisiä mahdolliselta altistumiselta koronavirustartunnalle. Kasvomaskin hankintaPääsääntönä on, että jokainen hankkii maskin itse. Kunta huolehtii, että maskeja on saatavilla ilmaiseksi suosituksen mukaisesti kaikkein… Read more »

Maskien jakaminen maksutta vähävaraisille henkilöille

Maan hallitus käsitteli neuvottelussaan 13.8.2020 Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ehdotusta suositukseksi kansalaisten kasvomaskien käytöstä. Valtioneuvosto puoltaa periaate-päätöksellään THL:n kasvomaskisuositusta. Kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää tartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön. Suosituksen tavoitteena on suojata kanssaihmisiä mahdolliselta altistumiselta koronavirustartunnalle. Kasvomaskin hankinta Pääsääntönä on, että jokainen hankkii maskin itse. Kunta huolehtii, että maskeja on saatavilla ilmaiseksi suosituksen mukaisesti… Read more »

Koronatestiin mahdollista päästä myös viikonloppuna

4.9.2020

Säkylän terveysasemalla on mahdollista päästä koronatestiin myös viikonloppuna drive in -periaatteella. Kun epäilet itselläsi koronavirusinfektiota, tee korona oirearvio osoitteessa https://www.omaolo.fi/palvelut/oirearviot/649 ja tarvittaessa ota yhteyttä arkisin klo 8-16 lääkärinvastaanottoon puh. 02 8329 255, iltaisin ja viikonloppuisin kotisairaalaan puh. 044 732 8172.

KOURAJOEN KÄYTTÖRAJOITUS JATKUU

27.8.2020

Etelä-Satakunnan ympäristötoimisto on 4.8.2020 kehottanut välttämään Kourajoen vedenkäyttöä. Viimeisten 24.8.2020 otettujen vesinäytteiden perusteella Kourajoen käyttöä uimiseen sekä joen veden käyttöä talous- ja kasteluvetenä kehotetaan edelleen välttämään Riuttamaantien sillan ja Loimijoen välisellä alueella.

Terveyskeskuksen neulanvaihtopisteen aukioloaika muuttuu 1.9.2020

26.8.2020

Säkylän terveysneuvonta- ja neulanvaihtopisteen aukioloajat muuttuvat 1.9.2020 alkaen. Neulojen ja ruiskujen vaihto on Säkylän terveyskeskuksessa kuukauden ensimmäinen keskiviikko klo 15-15.45, käynti Rantatien puolelta, ovi J. Toiminnan tarkoitus on ennaltaehkäistä infektioiden ja tartuntatautien leviämistä suonensisäisiä huumeita käyttävillä. Asiointi on nimetöntä, luottamuksellista ja maksutonta. Halutessasi saat lähetteen laboratorioon hepatiitti B-, C- ja HIV-testeihin sekä ajan A- ja… Read more »

Koulupsykologin virka haettavana

25.8.2020

Säkylän sivistystoimessa julistetaan haettavaksi 8.9.2020 klo 15.00 mennessä toistaiseksi otettavan KOULUPSYKOLOGIN VIRKA Palkkausta ja työehtoja koskevat asiat määräytyvät KVTES:n mukaan. Tehtäväkohtainen palkka on kilpailukykyinen. Arvostamme kokemusta psykologin työstä. Virka täytetään 1.10.2020. Säkylän kunnan väestöpohja on 6811 asukasta. Kunnassa on neljä alakoulua ja yläkoulu, oppilaita yhteensä noin 580. Kouluilla toimivat myös koulukuraattori ja koulupsyykkari. Terveystoimessa on… Read more »

Avustuksia öljylämmityslaitteiston poistoon saatavilla

21.8.2020

Pirkanmaan ELY-keskuksen kautta on haettavissa avustuksia öljylämmityslaitteiston poistamiseen (avustus 2500) tai korvaamiseen vaihtamalla kaukolämpöön, maalämpöpumppuun tai ilma-vesilämpöpumppuun (avustus 4000). Avustusten hakuaika on alkamassa syyskuun alussa ja avustus haetaan ELY-keskukselta kustannusarvion perusteella. https://www.ely-keskus.fi/web/ely/avustus-oljylammityksesta-luopumiseksi

Ohjeet Säkylän perusopetuksessa 13.8.2020 lukien

12.8.2020

Kouluun ei saa tulla sairaana • Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky. Kenenkään lapsen tai aikuisen ei pidä tulla kouluun, jos hänellä on mitään sairastumiseen viittaavia oireita.• Mikäli oppilaan lähipiirissä on koronaepäily eikä testitulos ole selvillä, suositellaan tuloksen valmistumiseen saakka koulusta poissa olemista. Hyvä käsi-… Read more »