Ylilääkärin tiedote 26.11.2021

26.11.2021

Säkylässä on viime päivinä todettu useampia koronavirustartuntoja ja niihin liittyen laajempia altistumisketjuja. Jäljitystyö on kesken. Virallinen lehdistötiedote annetaan myöhemmin jäljityksen päätyttyä.

Tässä tilanteessa muistutan kaikkia hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä sekä maskin käytöstä milloin turvavälin pitäminen ei ole mahdollista.

Lisäksi suosittelen, että kaikki yli 12-vuotiaat oireiset hakeutuvat testiin matalalla kynnyksellä, vaikka olisi saanut täyden rokotussarjan. Testiin tulee hakeutua mahdollisimman pian oireiden alkamisen jälkeen ja testiin pääsyä sekä testitulosta odotellessa tulee välttää sosiaalisia kontakteja. Testitulos valmistuu yleensä 1-2 vuorokaudessa. Tämä ohje on Satasairaalan ohjetta tiukempi sen osalta, että testiä suositellaan oireisena myös rokotetuille. Ohje on voimassa toistaiseksi.

Alle 12-vuotiaiden osalta testausta voidaan jatkaa entisin ohjein, eli testiin suositellaan hakeuduttavan mikäli lapsella on koronavirustautiin sopivia oireita ja tiedossa on altistuminen koronavirukselle 2 viikon aikana, lapsen perheessä on rokottamattomia yli 16-vuotiaita henkilöitä tai jos lapsen oireet sitä edellyttävät.

Säkylässä testiin pääsee 7 päivänä viikossa. Puhelinnumerot testiajan varaamiseksi ovat arkena 8.00-16.00: 02 8329255, viikonloppuna 9.00-12.00: 044-7328172

Ylilääkäri Kirsi Markula