Tiedote keskustan päiväkodissa tapahtuneesta altistumisesta Covid-19 -virukselle

24.3.2021

Säkylän kunnan Keskustan päiväkodin Tuulimyllyntien yksikössä on todettu tänään positiivinen tulos Covid-19 -virukselle. Altistumisia on tapahtunut esiopetusryhmässä, jossa altistuneita lapsia on 16 ja lisäksi 4 henkilökuntaan kuuluvaa. Kaikki 20 on asetettu karanteeniin.

Karanteeni ei koske altistuneen perheenjäseniä ja he saavat liikkua normaalisti. Jos kuitenkin karanteeniin määrätty sairastuu, hänet on vietävä testiin ja tällöin perheenjäsenten tulee odottaa kotona testivastausta.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vuorokautta, mutta vaihtelee 1-14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriöitä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.

Tapauksen johdosta muistutetaan jälleen, että on erittäin tärkeää huolehtia turvaväleistä, hyvästä käsihygieniasta, maskien käytöstä ja hakeutua koronatestiin heti lievienkin oireiden ilmaannuttua.

Säkylän kunta
Sosiaali- ja terveyspalvelut

vs. ylilääkäri
Harri Markkula

sosiaali- ja terveysjohtaja
Taina Juvonen