Säkylässä voi kesällä kokeilla maaseutuasumista

23.3.2021

Säkylän kunta tekee yhdessä kiinteistökeskus Harjuseudun kanssa kampanjan, jolla halutaan kannustaa ihmisiä kokeilemaan asumista Säkylässä ja samalla viettää mukava osa kesälomastaan Säkylän seudulla.

Säkylän Kesäkämppä 2021 -kampanjassa on yhteistuumin kalustettu kerrostalokaksio siten, että siellä on kaikki asumiseen tarvittava. Sisutukseen on käytetty sisustussuunnittelijaa, sillä kesäasukkaiden viihtyvyys on oleellinen osa asumisen kokemusta.
Kesäkämppää vuokrataan kahden viikon jaksoissa läpi kesän, ja tervetulleita ovat perheet, pariskunnat, kaverit ja yksinasujat. 2 viikon ajalta vuokra on 250 euroa. Tämä kalustettu kaksio sijaitsee keskeisellä paikalla Säkylän keskustassa kerrostalossa, jossa on muitakin vuokrattavia asuntoja.

”Haluamme tarjota ihmisille tähän koronatilanteeseen vaihtoehtoisen tavan viettää kesälomaa ja lähteä hetkeksi pois omista arkikuvioistaan. Kaikilla ei kuitenkaan ole varaa vuokrata kesämökkejä, sillä niiden viikkovuokrat voivat olla usealle liian korkeita. Tämä on edullinen tapa viettää pari viikkoa lomatunnelmissa muualla ja tehdä kaikenlaista kivaa Säkylässä. Koostamme asuntoon asukaskansion, jossa on kerättynä paikallisten toimijoiden tiedot, jotta asukkaat tietävät, mistä mitäkin saa ja mitä Säkylässä voi kahden viikon aikana tehdä. ” kiteyttää Säkylän liiketoimintajohtaja Hanna Nieminen ideaa.

”Vuokra-asuminen voisi olla tulevaisuudessa varsinkin maaseutukunnille hyvä keino houkutella uusia asukkaita, sillä asunnon ostaminen vieraalta paikkakunnalta on iso päätös. Vuokra-asuminen on riskitön tapa tulla kokeilemaan, miltä asuinpaikka vaikuttaa ja voisiko seudulla viihtyä myös ihan vakituisesti asuen.” toteaa Mikko Jaakkola Harjuseudulta.

Monet kunnat ovat samassa tilanteessa eli asukasmäärä pienenee joka vuosi ja palvelut uhkaavat supistua sen takia. Tämä on nyt tällainen uudenlainen keino ryhtyä miettimään, mitä kunta ja sen sidosryhmät voisivat yhdessä tehdä tilanteelle ja asukkaiden houkuttelemiselle. Pöytyän kunta toteutti vastaavan Kesäkoti -markkinointikampanjan kesällä 2020 ja sen pohjalta jalostimme tätä omaa ideaa tähän vuokra-asumisen profiilin nostamiseen liittyen. Idea on varsin vapaasti toteutettavissa missä tahansa kunnassa, jossa on vuokra-asuntoja tarjolla, joten tarjoamme mielellämme tämän oman ideamme myös muille kunnille hyödynnettäväksi ja toteutettavaksi.

Lisätietoja antavat:
Hanna Nieminen / liiketoimintajohtaja, Säkylän kunta 044 012 5863
Mikko Jaakkola / isännöitsijä, Kiinteistökeskus Harjuseutu 044 726 6661