Koronatiedote: Isosäkylän koululla todettu COVID-tapaus

3.11.2020

Isosäkylän koululla Säkylässä on todettu COVID-tapaus, joka johtaa noin 34 henkilön karanteeniin

Tänään illalla Varsinais-Suomesta saadun tiedon mukaan Isosäkylän koulussa Säkylässä on todettu koronavirusinfektio. Säkylän kunnan ja sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavat ovat yhteistyössä Isosäkylän koulun kanssa selvittäneet tartunnalle altistuneita henkilöitä. Tartuttavuusaika alkaa kaksi vuorokautta ennen oireiden alkua ja siksi on jouduttu selvittämään kontakteja 29. ja 30.10.2020. Koulussa altistuneena on yhteensä 27 oppilasta ja 7 henkilökuntaan kuuluvaa.

Altistuneet määrätään 10 vuorokauden karanteeniin viimeisestä altistuspäivästä lukien. Koska tieto altistuksesta saatiin vasta tänään, useimpien kohdalla karanteeniaika on 3.11.2020 – 8.11.2020.Tällaisessa koulualtistustilanteessa oppilaiden sairastuminen on melko harvinaista.

Koulu on ollut yhteydessä koulun oppilaisiin Wilma-viestin kautta ja samaa reittiä käyttäen välitetään altistuneille myös kirjallinen karanteeni ohje. Säkylän kunnan tartunnanjäljittäjät pyrkivät olemana puhelimitse yhteydessä kaikkiin karanteeniin asetettaviin henkilökohtaisesti tämän illan aikana.

Koulun 1A-ryhmän, 1-2 C-ryhmän ja 1-5 D-luokkien pienryhmän oppilaat siirtyvät etäopetukseen 4.11. alkaen jatkuen 8.11.2020, ellei uusia tapauksia ilmaannu. Muut ryhmät jatkavat lähiopetuksessa ja koulukuljetukset järjestetään tavanomaisesti.

Karanteeni ei koske altistuneen perheenjäseniä, ja he saavat liikkua normaalisti. Jos kuitenkin karanteeniin määrätty sairastuu, hänet on vietävä testiin ja tällöin perheenjäsenten tulee odottaa kotona testivastausta.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4-5 vrk, mutta se vaihtelee 1-10 vrk välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia on tärkeää hakeutua testiin heti huomenna.

Oireettomia ei ole syytä testata. Testauksen avulla ei voida lyhentää karanteeniaikaa.

Jos sinulla lieviäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita, tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai soita terveyskeskukseen 02 832 9255.  Päivystysaikaan arkisin ja viikonloppuisin voidaan soittaa Satasairaalan päivystyksen puhelinneuvontaan puh. 116 117.

Lisätietoja tarvittaessa antavat:

Rehtori, opetusjärjestelyjen osalta

Merja Ääri

044 7328140

Säkylän tartuntataudeista vastaava lääkäri

Harri Markula

044 4575231