Kevättiedote Säkylän terveyskeskuksesta

12.3.2018

Säkylän terveyskeskus tiedottaa kiireettömän lääkärivastaanoton aikojen venymisestä kevään 2018 aikana totuttua pidemmälle. Vastaanottoaikaa ei tällä hetkellä saa kahden viikon sisällä yhteydenotosta, kuten tavoitteeksi on ilmoitettu. Tilanne liittyy lääkärityövoiman heikkoon saatavuuteen koko Satakunnan alueella. Oman rekrytoinnin lisäksi perusturvalautakunta on hyväksynyt vuokratyövoiman käytön, jota lisätään heti, kun palveluntarjoajat sitä pystyvät toimittamaan. Oman terveyskeskuksen toimintaa on jo jonkin aikaa kehitetty päivystyksen suhteen ja paraikaa meneillään on fysioterapeutin suoravastaanoton pilotointi sekä sairaanhoitajan kiireettömän vastaanottotyön kehittely nykytilannetta paremmin tukemaan.

Tilanne koskee kevättä 2018. Kesäkuun alusta työvoimaa on taas reilummin mukana toiminnassa ja kiireettömien vastaanottoaikojen saatavuus paranee.

 

Susanna Holmlund, vt. ylilääkäri ja perusturvajohtaja