Vilkas-viikko 2025

Alkuvuonna 2025 vietetään suosittua Vilkas-teemaviikkoa. Vilkas-viikolla rohkaistaan lapsia ja nuoria kokeilemaan uusia makuja ja nauttimaan monipuolisesti kotimaisia kasviksia. Viikon teemoissa korostetaan ruoan merkitystä jaksamiseen ja oppimiseen. Sen aikana lapsille ja nuorille kerrotaan myös ruoan alkuperästä, tuottajista sekä ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnista. Vilkas-viikon tavoitteena on edistää myönteistä suhtautumista koulu- ja päiväkotiruokaa kohtaan.

Vuonna 2025 Apetit ja Unilever ovat yhdistäneet voimansa ja laatineet yhteistyössä testattuja ja toimivia reseptejä ammattikeittiöiden tarpeisiin. Vilkas-reseptien avulla on helppo toteuttaa herkullisia ja ravitsemuksellisesti oikeaoppisia ateriakokonaisuuksia teemaviikon aikana.

Säkylässä toteutetaan Vilkas-viikon reseptejä viikolla 5.