Opetustilat ja -välineet, avaimet

Säkylän kansalaisopiston ryhmät kokoontuvat eri puolilla Säkylää. Opetuspaikat on merkitty kurssitietoihin sekä opinto-oppaan listaukseen.

Säkylän koulukeskuksen luokissa on vakiovarusteina valkotaulu, dokumenttikamera, datatykki ja kannettava tietokone. Muissa opetustiloissa opettaessasi varmista tarvittavat opetusvälineet opiston toimistosta vähintään viikkoa ennen opetusta. Opistolla on tuntiopettajia varten cd-soittimia, joiden käytöstä sovitaan toimiston tai apulaisrehtorin kanssa.

Luokkatilojen ovien avaamisesta sovitaan opettaja- ja opetustilakohtaisesti.

Opettajalle kuittausta vastaan annettu avain on palautettava opistolle heti opetuksen päätyttyä ja kesäajaksi.

Jos et saa opetustilaan avainta, niin luokkien ovet avataan etukäteen ennen kurssituntien alkua.

Jos avain katoaa, siitä on ilmoitettava välittömästi opistoon, kadonneesta tai vioittuneesta avaimesta peritään uuden avaimen teettämisestä aiheutuneet kulut.

Avainta ei saa luovuttaa tai lainata toiselle henkilölle.

Säkylän koulukeskuksen, Isosäkylän koulun, Taitotalon, Kepolan koulun, Lallin koulun ja Huovinrinteen koulun ulko-ovet sulkeutuvat sähköisesti. Sähkölukkoiset ovet on ohjelmoitu olemaan lukittuina / avoinna ennalta sovitun mukaisesti. Sähkölukkoisia ovia ei saa pitää auki eikä ovien väliin saa laittaa mitään oven auki pitämiseksi. Tämä aiheuttaa hälytyksen ja mahdollistaa ulkopuolisten sisäänpääsyn tiloihin.

Opetusvälineet ja materiaalit
Opettaja sopii apulaisrehtorin kanssa mahdollisista opetusväline- ja materiaalihankinnoista etukäteen. Opettaja on vastuussa hänen haltuunsa uskotuista avaimista ja tavaroista. Välineistöä ei saa siirtää tilasta toiseen sopimatta asiasta apulaisrehtorin kanssa. Opettajan lainaamat välineet, tarvikkeet sekä avaimet palautetaan toimistoon tai sinne, mistä ne on haettu.

Kopiointi
Opettaja voi tuoda omat monisteet tai monistaa itse. Opettaja voi kopioida opetusmateriaalia opiston toimistossa. Muiden laatimia materiaaleja voi kopioida Kopioston luvan sallimissa rajoissa.

Musiikin esittäminen
Opetuksessa saa käyttää musiikkia:

• alkuperäisestä lähteestä
• kopiona laillisesta lähteestä
• laillisista musiikkikaupoista ostettuna (esim. iTunes)
• HUOM! Spotifyn kuluttajatili (Free tai Premium) kieltää julkisen käytön, Spotify Business-tililtä musiikkia saa esittää julkisesti.

Luvat
Verokortilla työskentelevät tuntiopettajat: Opisto on hankkinut kopiointi-, tallennus- ja esitysluvat.
Laskuttavat opettajat: Luvat hankittava itse.

Youtube:

Käyttöehdot kieltävät julkisen käytön, turvallisinta olla käyttämättä.
Jos on pakko käyttää niin ainoastaan CC-lisenssillä varustettuja videoita ja laillisesti ladattuja opetusvideoita saa näyttää.

Suosituksena on se, että opettaja laittaa linkin ja kukin katsoo videon itse.

Muut luvat:

Yle Areenaa ja Elävää arkistoa saa katsoa opetuksessa suorana
TV1, TV2, MTV3, Yle Teema ja FST5 saa katsoa tallenteina
Creative Commons -lisenssillä (vapaa käyttö) löytyy videoiden lisäksi mm. musiikkia ja valokuvia

Lisätietoja:
www.musiikkiluvat.fi
www.tekijanoikeus.fi
kopiraittila.fi