Kouluruokailu 75 v.

28.4.2023

Kouluruokailu täyttää tänä vuonna 75 vuotta. Maaseudun Tulevaisuus -lehti on 30.1.2023 julkaistussa artikkelissaan avannut kouluruokailun historiaa ja taustoja: aluksi kouluruokana on tarjottu puuroja, vellejä ja keittoja, maidon oppilaat toivat itse kotoa. Vuosikymmenten aikana ruokalajit ovat monipuolistuneet ja nykyään kouluruuan kattaus on monipuolisempi kuin koskaan ennen.

Voimme täällä Säkylässä olla aidosti iloisia siitä, että kouluruokamme valmistamisessa käytetään kotimaisia raaka-aineita noin 85-prosenttisesti. Käytämme mm. kotimaista lihaa, lähellä kasvatettuja perunoita ja Apetitin tuotteita. Teoillamme olemme siis osaltamme tukemassa ruokaturvaa ja parantamassa alueen työllisyyttä ja elinvoimaa.

Juhlistamme Säkylässä 75-vuotiasta kouluruokaa tarjoamalla ensi viikon torstaina 4.5.2023 kaikissa kouluissamme kana-pekoni-ananas -uunipastaa ja salaattia.

Lisätiedot: ruoka- ja siivouspalvelupäällikkö Katariina Salonen, puh. 050 364 0401, katariina.salonen@sakyla.fi