Satakunnan hyvinvointialue tiedottaa: Lasten korona- ja influenssarokotukset

27.1.2023

Koronarokotukset

THL suosittelee koronavirusrokotuksia niille 6 kuukauden – 11 vuoden ikäisille riskiryhmiin kuuluville lapsille, jotka yksilöllisen arvion perusteella voivat hyötyä rokotuksesta.

Hoitava lääkäri osaa parhaiten arvioida kuuluuko lapsi riskiryhmään. Lista 6 kuukauden – 11 vuoden ikäisten riskiryhmistä löytyy täältä: 6 kuukauden – 11 vuoden ikäisten riskiryhmät (Vakavan koronavirustaudin riskiryhmät)

6 kuukauden – 4 vuoden ikäisille lapsille koronarokotteen perussarjaan kuuluu kolme rokoteannosta, 5-11-vuotialle kaksi. Sairastettu koronatauti vastaa yhtä rokoteannosta, jos sairastetun taudin ja mahdollisen aiemman rokoteannoksen välillä on vähintään 6 viikkoa.

Ajanvaraus rokotukselle omalta terveydenhoitajalta.

HUOM! Lapsen tullessa koronavirusrokotukselle, tarvitaan kaikilta huoltajilta kirjallinen suostumus lapsen rokottamiseen. Suostumuslomakkeen voit esimerkiksi tulostaa täältä: Huoltajan suostumus alaikäisen koronarokotukselle (thl.fi)

Influenssarokotukset ovat tärkeitä kaikille lapsille

Influenssarokotusten avulla voidaan estää lasten sairastuminen sekä influenssaan että sen jälkitauteihin. Erityisen tärkeitä influenssarokotukset ovat sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluville lapsille, sillä heillä on muita suurempi riski sairastua vakavaan influenssaan.

Kaikki 6 kuukauden – 6 vuoden ikäiset lapset ovat oikeutettuja maksuttomiin influenssarokotuksiin.

Ajanvaraus rokotukselle omalta terveydenhoitajalta.

Äitiys- ja lastenneuvola

Terveydenhoitaja Emmi Käppi

050 566 8631

Lastenneuvola: 2-6 vuotiaat lapset

puhelinaika arkisin klo 12-13

Kätilö-terveydenhoitaja Pia Levander

044 457 5234

Äitiysneuvola ja lastenneuvola, vauvaneuvola: 0-1,5 vuotiaat lapset

puhelinaika  arkisin klo 12-13