Ylilääkärin terveisiä 14.1.2022

14.1.2022

Muutoksia Covid-19-karanteeni- ja eristyskäytäntöihin on tulossa myös Säkylässä. Tietyin ehdoin tartunnanjäljitys ja tartuntataudeista vastaava lääkäri määrittävät jatkossa karanteeni- ja eristämisjakson pituuden 5-10 päiväksi. Tarkemmat ohjeet päivittyvät Satasairaalan sivuille ilmeisemmin 14.1 illan aikana ja muutokset otetaan käyttöön 15.1.2022 alkaen.

Lisää muutoksia on tulossa ensi viikon aikana ja informoimme niistä mahdollisimman pian. Toivon edelleen jokaiselta vastuullista käytöstä. Pidetään huolta lähimmäisistä ja varjellaan riskiryhmiin kuuluvia. Säkylän terveyskeskus jatkaa tartunnanjäljitystä toistaiseksi ja niin kauan kuin se on epidemian hallinnan kannalta merkityksellistä. Tällä hetkellä pystymme vielä tavoittamaan kaikki tartunnan saaneet ja altistuneet saman vuorokauden aikana.

Käyttäkää maskia, peskää käsiä, muistakaa turvaväli, tehkää kotitestejä ja pysykää terveenä. Kyllä me tästä selviämme.

Ylilääkäri Kirsi Markula