Kasvomaskisuositukset Säkylän sivistystoimessa 30.11.2020 alkaen

27.11.2020

Alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä on todennut Satakunnan olevan koronaviruspandemian kiihtymisvaiheessa. Satakuntaan on 26.11.2020 annettu vahva kasvomaskisuositus kaikissa julkisissa sisätiloissa 30.11.2020 alkaen.

Varhaiskasvatus
Maskisuositus laajennetaan koskemaan varhaiskasvatuksen henkilökuntaa. Kasvomaskin voi varhaiskasvatuksessa korvata visiirillä.

Esi- ja perusopetus
Maskisuositus laajennetaan koskemaan esi- ja perusopetuksen henkilökuntaa sekä yhteiskoulun oppilaita. Yhteiskoulun oppilaat saavat kasvomaskit koulusta erillisen ohjeistuksen mukaisesti. Kuljetusoppilaille jaetaan maskit kuljetusta varten erikseen. Maanantaiaamuna 30.11.2020 yhteiskoulun kuljetusoppilaat voivat käyttää omia kasvomaskeja.

Yhteiskoulun oppilailla on mahdollisuus käyttää kertakäyttömaskien sijaan omia kankaisia kasvomaskeja.

Maskisuositus ei koske alakoulujen oppilaita, mukaan lukien kuljetusoppilaat.

Lukio
Suositus laajennetaan koskemaan toisen asteen oppilaitosten henkilöstöä ja oppilaita. Lukion opiskelijat hankkivat kasvomaskit itsenäisesti. Oppilaat voivat käyttää omia kankaisia kasvomaskeja.

Vapaa sivistystyö
Maskisuositus laajennetaan koskemaan kansalaisopiston toimintaa. Opiskelija on itse vastuussa kasvomaskin käytöstä, maskien hankkimisesta ja tästä aiheutuvista kustannuksista.

Liikunta- ja nuorisopalvelut
Harrastustoiminnassa suositellaan joukkueurheilun ja kontaktilajien kilpailutoiminnan rajaamista vain omalle alueelle. Rajoitus ei koske yksilö- tai ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja I-divisioonatasoista kilpailu- ja harjoittelutoimintaa sekä kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua.

Harrastustoiminnassa ja julkisten tilojen käytössä on huolehdittava, että osallistujien ja seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa.

Kirjastopalvelut
Kasvomaskin käyttöä suositellaan julkisissa sisätiloissa, mukaan lukien kirjastot.

Kaikessa edellämainitussa toiminnassa tulee huomioida Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeet hygieniasuosituksista ja turvaväleistä.