Äitienpäiväkunniamerkkiesitykset vuodelle 2019

2.10.2018

Lounais-Suomen aluehallintovirasto pyytää ystävällisesti esitykset toimialueeltaan vuoden 2019 äitienpäivän kunniamerkkien saajiksi. Kunnat, seurakunnat, yhdistykset ja muut yhteisöt sekä omat lapset voivat ehdottaa palkittavia äitejä aluehallintovirastoille. Aluehallintovirastojen esitysten perusteella sosiaali- ja terveysministeriö esittää vuosittain kunniamerkin saajia ritarikunnille.

Äitienpäiväkunniamerkki, Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitali kultaristein, voidaan antaa eri-ikäisille, erilaisissa elämänpiireissä ja tehtävissä toimineille ja toimiville äideille. Palkitut ovat ansioituneet lasten ja nuorten esimerkillisinä kasvattajina, he ovat kantaneet yhteisvastuuta sekä tukeneet perhe-elämää ja vanhemmuutta. Lasten lukumäärä ei ole määräävä peruste palkitsemiselle. Kunniamerkin saajaksi voi esittää 40 vuotta täyttänyttä biologista äitiä, adoptioäitiä tai sijaisäitiä.

Ehdotukset äitienpäiväkunniamerkeistä tulee tehdä Ritarikuntien kunniamerkkiehdotuslomakkeella ja sosiaali- ja terveysministeriön liitteellä. Lomakkeet toimintaohjeineen löytyvät julkishallinnon verkkopalvelusta (www.suomi.fi) ja niitä voi tilata myös aluehallintovirastosta.

Kunniamerkkiesitykset tulee toimittaa viimeistään perjantaina 2.11.2018 osoitteella:
Lounais-Suomen aluehallintovirasto,
PL 22, 20801 Turku.

Lisätietoja asiasta antaa suunnittelija Pirjo Ojanen,
sähköposti: pirjo.ojanen(at)avi.fi, puhelin 0295 018 052