Huovinrinteen ulkoilualue

Varuskunta-alueella olevalla Säkylänharjulla on ampumahiihtokeskus, ulkoilureittejä sekä prikaatin koulu- ja taisteluampumaradat. Ulkoilureiteillä järjestetään mm. vuotuiset Huovinretken latu- ja polkuretket.

Puolustusvoimien käytössä olevalla alueella jokamiehenoikeudet eivät ole voimassa ja liikkuminen on sallittua ainoastaan merkityillä liikuntaurilla. Ulkoilureittikartta ja eri reittien merkitseminen on nähtävillä esteradalla ja ampumaratojen paviljongilla. Pysäköinti on sallittua ainoastaan merkityillä pysäköintialueilla. Alueella on nopeusrajoitus, jota tulee ehdottomasti noudattaa. Sotilaspoliisi suorittaa alueella nopeusvalvontaa. Tiestöllä liikkuu myös runsaasti puolustusvoimien kalustoa, mm. Pasi-kuljetuspanssariajoneuvoja.

Huovinrinteen ulkoilureittien kartta

Valaistus syttyy hämärällä ja sammuu klo 22.00.

Hiihtokaudella latujen hoitoa voit seurata reaaliajassa latujen kunnossapitokartan avulla. Koirahiihdolle sallittu alue on ulkoilualuekartan Takalenkki (oranssi lenkki). Koirahiihdon harrastajat saavat pysäköidä autonsa palotornin portaiden juurelle (ei koske muita hiihtäjiä). Portaiden sijainti on merkitty Muokattuun ulkoilureittikarttaan

Hiihtolatu Huovinrinteen ulkoilualueella