Säkylän kunnan tiedotteet koronavirustilanteeseen liittyen

Tälle sivulle on kerätty kootusti Säkylän kunnan tiedotteet koronavirukseen liittyen.

Säkylän kunnanvirasto on suljettu toistaiseksi

Julkaistu 3.4.2020 klo 17.45

Säkylän kunnanvirasto on suljettu toistaiseksi valtioneuvoston suosituksen mukaisesti koronavirusepidemian takia.

Puhelinvaihde puh. 02-83281 palvelee arkisin klo 9-15.

Kirjeposti pyydetään toimittamaan kunnanviraston ulko-oven vieressä olevaan lukolliseen postilaatikkoon, joka tyhjennetään kaksi kertaa päivässä.

Yhteispalvelupisteen asiakkaille tullaan avaamaan ulko-ovi klo 9-15, kun he soittavat ovikelloa.

Sovitut tapaamiset järjestyvät niin, että tavattava henkilö tulee avaamaan ulko-oven.

Henkilöstön tavoittaa rajoitetusti joko puhelimella tai sähköpostilla etunimi.sukunimi@sakyla.fi

Tiedote ja muut koronavirusepidemiaan liittyvät tiedonannot muista palvelutuotannon muutoksista ovat luettavissa kunnan kotisivuilta www.sakyla.fi.
Valtioneuvoston linjaukset perusopetukseen

Julkaistu 3.4.2020 klo 13.15

Koulujen tilat pidetään suljettuna 13.5.2020 saakka. Mahdollisesti keskeytys saattaa jatkua kevätlukukauden loppuun saakka. Opetus ja ohjaus järjestetään poikkeuksellisin opetusjärjestelyin. Kouluissa tehdään tarvittavat päätökset oppilaskohtaisista erityisjärjestelyistä. Kaikki valtioneuvoston aiemmin tekemät päätökset ja ohjeet koulujen toiminnasta sulkuaikana ovat ennallaan Säkylän osalta.

Koulujen sulkeminen ja etäopetukseen siirtyminen kuormittavat perheiden arkea ja oppilaita. Mikäli ongelmia tulee, normaaliaikanakin käytössä olevat koulujen tukimuodot ovat yhä saatavilla lähikontakteista annettujen ohjeistusten rajoitukset huomioon ottaen.
Koulun oppilashuolto on edelleen kaikkien oppilaiden käytettävissä. Koulukuraattori ja koulupsyykkari ovat tiedottaneet toiminnastaan omalla viestillään.

Erityisestä syystä kouluruokaa voi saada myös etäopetuksessa oleville oppilaille kotiin kuljetettuna. Perusturvan perhetyö koordinoi kouluruokakuljetuksia niitä erityisesti tarvitseville. Perhepalvelut selvittää perheen tilannetta, jotta kriteerinä olevat haasteet arjessa selviytymisestä toteutuvat. Yhteydenotot perhetyöhön puh. 044 2807 215.

Koulunkäyntiin liittyvissä kysymyksissä ja ongelmissa voi ottaa yhteyttä oppilaan opettajaan tai oman koulun rehtoriin.

Huovinrinteen koulu, rehtori Minna Mäntyranta
puh. 044 517 1022

Isosäkylän koulu, rehtori Merja Ääri
puh. 044 732 8140

Kepolan koulu, rehtori Hanneli Mäkelä
puh. 044 771 4251

Lallin koulu, rehtori Juha Jalava
puh. 044 438 6722

Yhteiskoulu, vs. rehtori Päivikki Kiuru
puh. 044 732 8227


Säkylän kunnan terveydenhuollon tiedote koronavirustilanteeseen (COVID-19) liittyen 30.3.2020 klo 9.00

Julkaistu 30.3.2020 klo 10.00

Suomessa on THL:n mukaan 29.3. klo 9.30 mennessä todettu 1218 laboratoriovarmistettua COVID-19 tapausta. Satakunnassa todettuja tapauksia on ollut yhteensä 25.

Tauti näyttäytyy edelleen perusterveillä pääosin lievänä, ja tautia voi tällöin hoitaa kotona oireenmukaisella hoidolla (kipu-/kuumelääkkeet, hyvä nesteytys, lepo). Perussairailla ja iäkkäämmillä tauti voi olla vaarallinen ja sen vuoksi taudin leviämistä tulisi ehkäistä kaikin mahdollisin keinoin. Tavallisimpia oireita ovat yskä, kuume, hengenahdistus, kurkkukipu, päänsärky ja lihaskipu. On mahdollista, että tautiin liittyy vähemmässä määrin myös vatsaoireita. Hyvä käsihygienia ja sosiaalisten kontaktien välttäminen ehkäisevät parhaiten hengitystieinfektioiden leviämistä.

Yhteydenotto terveydenhuoltoon pyydetään kaikissa tilanteissa tapahtuvaksi puhelimitse. Tällöin voidaan arvioida kunkin tilanne yksilöllisesti ja antaa kotihoito-ohjeet tai tarpeen mukaan kutsua potilas vastaanotolle myös näytteenottoa varten sairaanhoitopiirin antamien ohjeiden mukaisesti. Oireettomia ei testata. Oirearvion voit tehdä osoitteessa https://www.omaolo.fi/palvelut/oirearviot/649.

Tilannetta seurataan jatkuvasti ja kunnan nettisivuilla ja Facebookissa tiedotetaan ohjeistuksista niiden päivittyessä.
Service line for the elderly during the emergency situation due to corona virus open from 19 March 2020 in Säkylä

Published 23 March 2020 at 1.10 pm

The service line for the elderly in Säkylä is open on weekdays 8-16. The phone number is 050 542 4031.

You can call if you are worried about coping with your everyday life (e.g. organising meal and shopping service) and you cannot get help from your family, friends or neighbours who are under 70 years old.

The Finnish Government has recommended that people over 70 would stay indoors to prevent corona virus from spreading, especially among high-risk groups. People can go outdoors but should avoid contact to other people, however, for example going into a shop causes risk of transmission. Families of the elderly over 70 who have no symptoms of virus infection, are allowed to help their elderly with for instance groceries and pharmacy shopping following good hand hygiene e.g. when dealing with cash.

Also people who are willing to volunteer to help the elderly, e.g. in friendship service, can call the service line.

If you suspect having been contracted with the virus, call the appointment number of Säkylän terveyskeskus (Säkylä health care centre), phone 02 832 9255. You can also make an assessment in the omaolo-app online: https://www.omaolo.fi/palvelut/oirearviot/649.

Säkylän ikäneuvola
Säkylä elderly services
Säkylän kunnan tiedote koronavirustilanteeseen liittyen 21.3.2020 klo 12.00

Julkaistu 21.3.2020 klo 12.00, information in English (below) published 28 March 2020 10.15 am

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ja Satakunnan sairaanhoitopiiri ovat päivittäneet ohjeitaan koronavirustilanteeseen liittyen.

Suomessa on tällä hetkellä todettu n. 450 koronavirusinfektiota, joista suurin osa on matkailijoiden mukana tulleita COVID-19 tartuntoja ja niiden jatkotartuntoja. Tapauksista valtaosa, noin 80 – 90 % on ollut lieviä ja voidaan hoitaa kotona. Noin 10 – 20 % tapauksista on arvioitu olevan sairaalahoitoa / tehohoitoa vaativia. Kuolleisuus tautiin on arvioitu olevan noin n. 2 – 3 % tartunnan saaneista. Näissä tiedoissa on edelleen epävarmuustekijöitä.

Laajempaan epidemiaan varaudutaan ja hallitus on todennut yhdessä tasavallan presidentin kanssa, että Suomessa vallitsee koronavirustilanteen vuoksi poikkeusolot. Tästä syystä tehdyt linjaukset koskevat mm. oppilaitosten siirtymistä etäopiskeluun, yli 70-vuotiaiden sosiaalista eristäytymistä, fyysisten kokoontumisten välttämistä, vierailukieltoja palvelukoteihin ja sairaaloihin tiettyjä poikkeuksia lukuunottamatta sekä etätyöskentelyn käyttöönottoa kaikkialla, jossa se on mahdollista.

Itämisajan on arvioitu olevan noin 2-12 päivää, keskimäärin noin 4 – 5 päivää. Viruksen on todettu tarttuvan ihmisestä toiseen pisara- ja kosketustartunnalla. Paras tapa suojautua miltä tahansa hengitystieinfektiolta on noudattaa hyvää käsihygieniaa.
Jos epäilet koronavirustartunnan mahdollisuutta, käy tekemässä testi osoitteessa https://www.omaolo.fi/palvelut/oirearviot/649 lisäohjeiden saamiseksi tilanteessasi.

Koronavirusnäytteiden ottamisen kriteerit (ja samalla näytteiden ottamisen kiireellisyysjärjestys):
1.Sairaalahoitoa tarvitseva hengitystieinfektio, ellei voida poissulkea kliinisen taudinkuvan ja löydösten perusteella muuta syytä hengitystieinfektiolle

2. Terveydenhuollon ja sosiaalihuollon työntekijät, jos työntekijällä on akuutin hengitystieinfektion oireet (kuume, yskä ja/tai hengenahdistus) JA alla olevat kriteerit täyttyvät.

o Jos henkilökuntaan kuuluvalla on lähikontakti todettuun COVID-potilaaseen TAI hän on itse palannut ulkomaan matkalta 14 vrk:n sisällä, näyte otetaan
o Jos potilaan perheenjäsen, jolle on ilmaantunut hengitystieoireet, on palannut matkalta 14 vrk:n aikana JA henkilökuntaan kuuluvalle ilmaantuu oireita, näyte otetaan
o Jos oireet ovat vakavat, näytteet otetaan
o Jos henkilökuntaan kuluvan hengitystieoireet jatkuvat / pahenevat yli 2-3 vrk, näytteet otetaan.

3. Jos hoitolaitoksessa epäillään hengitystieinfektio-epidemiaa, eikä aiheuttaja ole selvillä, voidaan sairaanhoitopiirin infektioyksikön konsultaation perusteella ottaa näytteet 1-3 potilaasta epidemian poissulkemiseksi.

4. COVID-19-tutkimuksia voidaan tehdä epidemiologisen tilanteen ja voimavarojen salliessa potilaasta, jolla on akuutin hengitystieinfektion oireita (kuume, yskä ja/tai hengenahdistus) JA on oleskellut ulkomailla TAI ollut lähikontaktissa laboratoriovarmistetun COVID-19-tapauksen kanssa 14 vuorokauden sisällä ennen oireiden alkua

5. Lieväoireinen potilas, jos hän on merkittävästi immuunipuutteinen TAI on raskaana ja todennäköisesti synnyttää lähiviikkoina JA sairastuu hengitystieinfektion oireisiin kuten kuume/yskä/hengenahdistus

6. Infektiolääkärin harkinnan perusteella erikseen määrättävistä tapauksista

Laboratoriovarmistettu COVID-19 -tapaus asetetaan tartuntatautilain mukaiseen eristykseen 14 vrk:n ajaksi tai pidemmäksi ajaksi, mikäli kliininen taudinkuva niin vaatii. Yleensä potilaan kanssa samassa taloudessa asuvat henkilöt ovat helposti jäljitettäviä ja he ovat suuressa riskissä saada tartunta. Nämä henkilöt jäljitetään ja määrätään 14 vrk:n ajaksi karanteeniin.

Yhteydenotto terveydenhuoltoon pyydetään kaikissa tilanteissa tapahtuvaksi puhelimitse. Säkylän terveyskeskus palvelee ma klo 8-18 ja ti-pe klo 8-17 numerossa 02-8329255 (tiistaisin klo 15-17 iltavastaanotto Kepolan terveysasemalla). Tällöin voidaan arvioida kunkin tilanne yksilöllisesti ja antaa kotihoito-ohjeet tai tarpeen mukaan kutsua potilas vastaanotolle. Tilanteen muuttuessa on oltava yhteydessä terveyskeskukseen tai aukioloajan ulkopuolella Satasairaalaan tai tilanteen niin vaatiessa hätänumeroon 112. Kiireetön hoito annetaan mahdollisuuksien mukaan pääsääntöisesti puhelimitse etävastaanottona, muut vastaanotot siirtyvät epidemiakauden jälkeen pidettäväksi pois lukien raskaana olevien ja 1-vuotiaiden ja tätä nuorempien lasten suositusten mukaiset neuvolakäynnit.
Käyntien supistamisella vain välttämättömiin käynteihin pyritään ennaltaehkäisemään infektiotautien leviämistä.

Tilannetta seurataan jatkuvasti ja kunnan nettisivuilla ja facebookissa tiedotetaan ohjeistuksista niiden päivittyessä.

Alla linkki THL:n ”Ajankohtaista koronaviruksesta” –sivulle:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tilannekatsaus-koronaviruksesta

***
Information bulletin of Säkylä municipality concerning corona virus situation on 21 March 2020 at 12:00

Finnish Institute for Health and Welfare (THL) and Satakunta Hospital District have updated their instructions concerning the corona virus situation.

At the moment there are approx. 450 confirmed cases of corona infections in Finland. Most of the COVID-19 cases have been with travellers to Finland and infections they have passed on. Majority of the cases, approx. 80-90%, have been mild and can be treated at home. It is expected that approx. 10-20% of the cases require hospitalisation/ intensive care. The death rate is predicted to be around 2-3% of the infected. The data is still uncertain.
We are preparing for a wider epidemic and the Finnish Government has stated together with the President of Finland that due to the corona virus there are exceptional circumstances in the country. Therefore, there are guidelines for distance learning at schools, quarantine of the elderly over 70, avoiding face-to-face gatherings, banning visits to nursing homes and hospitals, with a few exceptions, and distance work being used everywhere, where it is possible.

The estimated incubation period is about 2-12 days, on average 4-5 days. The virus has been found to transmit from person to person via respiratory droplets or physical contact. The best way to protect oneself from any respiratory infection is good hand hygiene.
If you suspect that you could have been infected by corona virus, take the test in the following address to receive further instructions in your case.

Criteria for taking corona virus samples (and the order of priority in testing):
1. Respiratory infection requiring hospitalisation, unless, based on clinical picture and findings, another reason for the respiratory infection can be determined
2. Healthcare and social welfare personnel, if they have symptoms of acute respiratory infection (fever, cough and/or laboured breathing ) AND the following criteria are met:
• If the employee has had close contact with a confirmed COVID patient OR has him-/herself returned from a trip abroad within the last 14 days, the sample is taken
• If a patient’s family member, who is presenting respiratory symptoms, has returned from a trip within 14 days AND the employee develops symptoms, the sample is taken
o If the symptoms are severe, the sample is taken
• If the respiratory symptoms of an employee continue/get worse for 2-3 days, the sample is taken.
3. If a respiratory infection epidemic is suspected in a nursing home and the cause is not identified, based on the consultation of the hospital district infection unit, samples can be taken from 1-3 patients to exclude the epidemic.
4. Based on the epidemiological situation and resources, COVID-19 sampling can be done on a patient who has symptoms of acute respiratory infection (fever, cough and/or laboured breathing) AND has stayed abroad OR has been in close contact with a laboratory-confirmed COVID-19 case within 14 days before presenting the symptoms.
5. A patient with mild symptoms, who is severely immunocompromised OR is pregnant and probably gives birth during the next few weeks AND shows symptoms of respiratory infection, such as fever/cough/laboured breathing
6. At the discretion of an infectious disease doctor in individually prescribed cases.

A laboratory-confirmed COVID-19 case will be placed in isolation according to the Communicable Diseases Act for 14 days or a longer period of time, if the clinical picture requires it. Generally, people living in the same household can be easily tracked and they are in great danger to be contracted. These people are tracked and quarantined for 14 days.
Please, contact the healthcare always by phone. Säkylän terveyskeskus (Säkylä Health Care Centre) serves Monday 8-18 and Tuesday-Friday 8-17 in the number 02-8329255 (Tuesday 15-17 evening reception in Kepola terveysasema/Health Centre). In the phone call the caller’s situation is assessed individually and he/she is given instructions for home care and if needed he/she is asked to come the health care centre. If the situation changes, please, contact the healthcare centre or outside opening hours Satasairaala or in case of emergency call the emergency number 112. Non-urgent care will be given, where possible, mainly over the phone as distance appointment, other appointments are postponed to be arranged after the epidemic season, except for pregnancy and regular child health clinic visits for babies of one year old or younger.
The goal with reducing the number of appointments to the only necessary ones is to prevent spreading of infectious diseases.
The epidemic is being monitored and the website and facebook of the municipality is updated constantly.
Below the link to the THL page “ajankohtaista koronaviruksesta”(“updates on corona-virus”):


Koronaviruksen aiheuttaman poikkeusolonaikainen ikäihmisten palveluneuvonta Säkylässä 19.3.2020 alkaen:

Julkaistu 20.3.2020 klo 13.00

Säkylän ikäihmisten palveluneuvonta on avoinna arkisin klo 8-16. Puhelinnumero on 050 542 4031.

Voit soittaa, jos sinulla on huoli omasta arjesta selviytymisestä (esim. ateria- ja kauppapalvelujen järjestämisessä) ja et saa apua alle 70-vuotiailta omaisiltasi, tuttaviltasi tai naapureiltasi.

Hallitus on antanut liikkumisen rajoituksen suosituksia yli 70-vuotiaille, jotta koronaviruksen leviäminen erityisesti riskiryhmiin estyisi. Ulkoilu muiden ihmisten kanssa kontakteja vältellen on sallittua, mutta esim. kaupassa asiointi aiheuttaa tartuntariskin. Yli 70-vuotiaiden läheiset, joilla ei ole virustartunnan oireita, voivat auttaa läheisiään esim. kauppa- ja apteekkiasioinnissa noudattaen hyvää käsihygieniaa mm. käteisen rahan käsittelyssä.

Palveluneuvontanumeroon voivat myös ilmoittautua vapaaehtoiset avustajat vanhustyöhön esim. ystäväpalvelutoimintaan.

Jos epäilet tartuntaa, soita Säkylän terveyskeskuksen ajanvaraukseen puh. 02 832 9255. Voit myös tehdä arvion netissä omaolo-sovelluksessa: https://www.omaolo.fi/palvelut/oirearviot/649.

Säkylän ikäneuvola
Pienimpien koululaisten lähiopetuksen järjestäminen poikkeusoloissa tarkentuu

Julkaistu 20.3.2020 klo 16.00

Opetus- ja kulttuuriministeriö 20.3.2020 klo 13.32

Vastaisuudessa kaikki peruskoulun 1-3 -luokkien oppilaat voivat saada tarvittaessa opetusta myös lähiopetuksen muodossa. Koronaviruksesta johtuvissa poikkeusoloissa lähiopetus rajattiin aluksi niihin oppilaisiin, joiden huoltajat työskentelevät yhteiskunnan kannalta kriittisillä toimialoilla. Kouluun ei ole kuitenkaan linjaukseen tehdyn tarkennuksen jälkeenkään pakko mennä, vaan myös 1-3 -luokkalaisia suositellaan vahvasti osallistumaan opetukseen etäopetuksen välityksellä, mikäli mahdollista.

Linjausta päädyttiin tarkentamaan, koska kriittisten alojen määritelmä on herättänyt hämmennystä ja vaihtelevia tulkintoja perusopetuksen järjestäjissä.

Valtioneuvoston asiasta antamaa asetusta muutettiin 20.3. Muutoksella lisätään oppilaiden yhdenvertaista oikeutta saada tarvittaessa perusopetuslain mukaista lähiopetusta. Perusopetuksen oppilaille neljännestä vuosiluokasta kymmenenteen opetus järjestetään etäopetuksena ja poikkeuksellisin opetusjärjestelyin lähiopetuksen sijaan. Rajoitusten ensisijaisena pyrkimyksenä on ehkäistä koronavirusepidemian leviäminen.

Perusopetuksen järjestäjällä ei ole velvollisuutta järjestää perusopetusta lähiopetuksena koulussa tai muussa opetuksen järjestämispaikassa. Säännös ei koske esiopetuksen oppilaita, perusopetuksen 1-3 vuosiluokkien oppilaita. Myös 1-3 vuosiluokkien oppilaita suositellaan kuitenkin osallistumaan opetukseen etänä, mikäli mahdollista. Lähiopetusta järjestetään myös erityisen tuen päätöksen saaneille oppilaille ja pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä olevia oppilaille.

20.3. tehdyn asetuksen muutos tulee voimaan maanantaina 23.3.2020.

Lisätiedot oman koulun rehtorilta.

Huovinrinteen koulu, rehtori Minna Mäntyranta
puh. 044 517 1022

Isosäkylän koulu, rehtori Merja Ääri
puh. 044 732 8140

Kepolan koulu, rehtori Hanneli Mäkelä
puh. 044 771 4251

Lallin koulu, rehtori Juha Jalava
puh. 044 438 6722

Yhteiskoulu, vs. rehtori Päivikki Kiuru
puh. 044 732 8227
Oirearvio -sivu

Julkaistu 20.3.2020 klo 15.35

Digitaalisen sote-palvelu Omaolo.fi:n Oirearvio -sivu on tarkoitettu koronavirustartunnan todennäköisyyden arviointiin sekä antamaan neuvoja infektion leviämisen estämisestä ja hoidon tarpeen arvioinnista. 

Klikkaa tästä siirtyäksesi Oirearvioon.
Koronaviruksen aiheuttaman poikkeusolonaikainen ikäihmisten palveluneuvonta Säkylässä 19.3.2020 alkaen

Julkaistu 20.3.2020 klo 13.00

Säkylän ikäihmisten palveluneuvonta on avoinna arkisin klo 8-16. Puhelinnumero on 050 542 4031.

Voit soittaa, jos sinulla on huoli omasta arjesta selviytymisestä (esim. ateria- ja kauppapalvelujen järjestämisessä) ja et saa apua alle 70-vuotiailta omaisiltasi, tuttaviltasi tai naapureiltasi.

Hallitus on antanut liikkumisen rajoituksen suosituksia yli 70-vuotiaille, jotta koronaviruksen leviäminen erityisesti riskiryhmiin estyisi. Ulkoilu muiden ihmisten kanssa kontakteja vältellen on sallittua, mutta esim. kaupassa asiointi aiheuttaa tartuntariskin. Yli 70-vuotiaiden läheiset, joilla ei ole virustartunnan oireita, voivat auttaa läheisiään esim. kauppa- ja apteekkiasioinnissa noudattaen hyvää käsihygieniaa mm. käteisen rahan käsittelyssä.

Palveluneuvontanumeroon voivat myös ilmoittautua vapaaehtoiset avustajat vanhustyöhön esim. ystäväpalvelutoimintaan.

Jos epäilet tartuntaa, soita Säkylän terveyskeskuksen ajanvaraukseen puh. 02 832 9255. Voit myös tehdä arvion netissä omaolo-sovelluksessa: https://www.omaolo.fi/palvelut/oirearviot/649.

Säkylän ikäneuvola

Säkylän kansalaisopiston kevään 2020 kaikki kurssit peruttu

Julkaistu 18.3.2020 klo 16.15

Hallituksen 16.3.2020 antaman linjauksen mukaisesti koronaviruksen COVID19 etenemisen torjumiseksi kansalaisopistojen ja muun vapaan sivistystyön tilat suljetaan ja lähiopetus niissä keskeytetään 18.3.2020 alkaen. Säkylän kansalaisopistossa opetus on keskeytetty tartuntalain perusteella 13.3.2020 klo 11.45 alkaen ja kevään 2020 kokoontumiskerrat kaikilla kursseilla on peruttu.

Opiskelija, mikäli haluat hyvitystä kurssimaksusta peruuntuneiden kokoontumiskertojen osalta, ota yhteyttä Sini Rekolaan ensisijaisesti sähköpostitse sini.rekola@sakyla.fi. Mikäli sinulla on vielä maksamaton kurssilasku, älä maksa sitä ennen yhteydenottoa. Mikäli olet jo maksanut laskun, lähetä tilinumerosi sähköpostitse em. sähköpostiosoitteeseen ja mainitse kurssikoodi, jolta haet hyvitystä. Lisätiedot: Sini Rekola, puh. 044 732 8101.

Pysytään terveinä ja tavataan lukuvuonna 2020-2021!

Apulaisrehtori Päivi Åberg puh. 044 517 1023
Valtioneuvoston linjaukset varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen 18.3.2020

Julkaistu 18.3.2020 klo 12.00

Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa. Tällä turvataan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön lasten pääsy varhaiskasvatukseen ja mahdollistetaan vanhempien työssäkäynti. Valtioneuvosto kuitenkin suosittaa, että lasta hoidetaan kotona, jos siihen on mahdollisuus.
Järjestelyt tulevat voimaan keskiviikkona 18.3.2020.

Mikäli vanhemmat tarvitsevat lapsilleen varhaiskasvatusta, heidän tulisi selvittää ensin mahdollisuudet järjestää omaa työtänsä seuraavasti:
– mahdollinen etätyö
– mahdollinen työvuorojen vaihto
– työajan mahdolliset liukumat

Myös naapuriapua tai sukulaisten apua kannattaa näissä tilanteissa selvittää, jotta mahdollisuuksien mukaan voisi noudattaa valtioneuvoston linjauksen suositusta.

Jos lapsi kuitenkin tarvitsee varhaiskasvatusta, pyydetään ottamaan yhteyttä päiväkodin johtajaan järjestelyjen toteuttamiseksi.

Päivähoitoon tai esiopetukseen ei saa tulla, mikäli lapsella on vähänkään sairauden oireita.

Varhaiskasvatuksen ongelmatilanteissa huoltajia kehotetaan ensisijaisesti ottamaan yhteyttä päiväkodin johtajaan.

Huovinrinteen päiväkoti, päiväkodin johtaja Teija Aro puh. 040 0338 361
Keskustan päiväkoti, päiväkodin johtaja Annukka Anttila puh. 040 0330 186
Onnimannin päiväkoti, päiväkodin johtaja Eija Peltonen puh. 050 4086 234
Valtioneuvoston linjaukset perusopetukseen 18.3.2020 alkaen

Julkaistu 18.3.2020 klo 10.10

Koulujen tilat suljetaan 13.4.2020 saakka ja lähiopetus niissä keskeytetään. Opetus ja ohjaus järjestetään poikkeuksellisin opetusjärjestelyin. Kouluissa tehdään tarvittavat päätökset oppilaskohtaisista erityisjärjestelyistä.

Poikkeuksena kouluissa järjestetään kuitenkin esiopetus sekä perusopetuksen 1 – 3 luokkien lähiopetus niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Lisäksi poikkeuksena järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville.

Valtioneuvosto kuitenkin suosittaa, että lasta hoidetaan kotona, jos siihen on mahdollisuus. Järjestelyt tulevat voimaan keskiviikkona 18.3.2020.

Oheisen linkin takaa löytyvät valtioneuvoston listaamat kriittiset alat:
https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/yhteiskunnan-toiminnan-kannalta-kriittisten-alojen-henkilosto

Mikäli kriittisillä aloilla työskentelevät vanhemmat tarvitsevat lapsilleen lähiopetusta koulujen toiminnan supistamisen vuoksi, heidän tulisi selvittää ensin mahdollisuudet järjestää omaa työtänsä seuraavasti:
– mahdollinen etätyö
– mahdollinen työvuorojen vaihto
– työajan mahdolliset liukumat
Myös naapuriapua tai isompien sisarusten tai sukulaisten apua kannattaa näissä tilanteissa selvittää, jotta mahdollisuuksien mukaan voisi noudattaa valtioneuvoston linjauksen suositusta.

Jos lapsi kuitenkin välttämättä tarvitsee lähiopetusta, pyydetään ottamaan yhteyttä oman koulun rehtoriin järjestelyjen toteuttamiseksi mahdollisimman nopeasti.

Lähiopetuspaikka ilmoitetaan, kun järjestelyä tarvitsevien oppilaiden määrä on selvillä. Poikkeuksellinen opetuspaikka voi siis olla muukin kuin oma koulu. Oppilaat opiskelevat saman etäopetussuunnitelman mukaan kuin muut oman luokan oppilaat opettajan tai ohjaajan valvonnassa.

Huovinrinteen koulu, rehtori Minna Mäntyranta
puh. 044 517 1022

Isosäkylän koulu, rehtori Merja Ääri
puh. 044 732 8140

Kepolan koulu, rehtori Hanneli Mäkelä
puh. 044 771 4251
Lallin koulu, rehtori Juha Jalava
puh. 044 438 6722

Yhteiskoulu, vs. rehtori Päivikki Kiuru
puh. 044 732 8227
Säkylän kunnan tiedote koronavirustilanteeseen liittyen 17.3.2020 klo 12.00

Julkaistu 17.3.2020 klo 12.00

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on eilen päivittänyt ohjeitaan koronavirustilanteeseen liittyen. Näytteenottokriteerit ovat muuttuneet siten, että tartuntaa epäiltäessä näytteitä otetaan ensisijaisesti potilailta, joilla on vakavia hengitystieinfektion oireita ja terveyden- ja sosiaalihuollon henkilökunnalta. Lieväoireisilta ja matkoilta palaavilta otetaan näytteitä sairaanhoitopiirin ohjeistuksen mukaisesti, kts. yst. edellinen päivitys 14.3.2020. Riskiryhmään kuuluvat sairaalloisesti ylipainoiset (BMI yli 40), päivittäin tupakoivat ja yli 70-vuotiaat henkilöt ja heillä erityisesti keuhkojen ja sydämen toimintaa tai elimistön vastustuskykyä merkittävästi heikentävät sairaudet kuten vaikea-asteinen sydänsairaus, huonossa hoitotasapainossa oleva keuhkosairaus, diabetes, johon liittyy elinvaurioita, krooninen maksan tai munuaisen vajaatoiminta, vastustuskykyä heikentävä tauti, esim. leukemia tai lymfooma tai tauti, johon annetaan vastustuskykyä heikentävää hoitoa (esim. elinsiirto, solunsalpaajat). Oireettomia ei testata.

Tauti näyttäytyy edelleen perusterveillä pääosin lievänä, ja tautia voi tällöin hoitaa kotona oireenmukaisella hoidolla (kipu-/kuumelääkkeet, hyvä nesteytys, lepo). Perussairailla ja iäkkäämmillä tauti voi olla vaarallinen ja sen vuoksi taudin leviämistä tulisi ehkäistä kaikin mahdollisin keinoin.

Yhteydenotto terveydenhuoltoon pyydetään kaikissa tilanteissa tapahtuvaksi puhelimitse. Tällöin voidaan arvioida kunkin tilanne yksilöllisesti ja antaa kotihoito-ohjeet tai tarpeen mukaan kutsua potilas vastaanotolle. Tilanteen muuttuessa on oltava yhteydessä terveyskeskukseen tai päivystysaikana Satasairaalaan. Kiireetön hoito annetaan pääsääntöisesti puhelimitse etävastaanottona, muut vastaanotot siirtyvät epidemiakauden jälkeen pidettäväksi pois lukien raskaana olevien ja 1-vuotiaiden ja tätä nuorempien lasten suositusten mukaiset neuvolakäynnit.

Käyntien supistamisella vain ehdottoman välttämättömiin pyritään ennaltaehkäisemään infektiotautien leviämistä.

Suomen hallitus on pitänyt tiedotustilaisuuden 16.3.2020. Hallituksen linjaukset nykyisessä poikkeustilanteessa löytyvät oheisesta linkistä: https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/hallitus-totesi-suomen-olevan-poikkeusoloissa-koronavirustilanteen-vuoksi

Tilannetta seurataan jatkuvasti ja kunnan nettisivuilla ja facebookissa tiedotetaan ohjeistuksista niiden päivittyessä.


Säkylän varhaiskasvatuksen yksiköt ja esiopetus 16.3.2020 alkaen

Julkaistu 15.3.2020 klo 17.35

Koronaviruksen COVID19 etenemisen torjumiseksi Säkylän kunnassa noudatetaan tehostettua hygieniaa varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa. Säkylässä ei ole vielä todettuja koronatartuntoja. Haluamme kuitenkin estää mahdollisten tartuntaketjujen syntymisen. Noudatamme paikallisen terveysviranomaisen ohjeistusta.

Suositamme, että riskiryhmiin kuuluvat lapset jäävät mahdollisuuksien mukaan kotihoitoon 16.3.2020 alkaen. Riskiryhmiin luetaan lapset, joilla on jokin perussairaus kuten esimerkiksi astma, diabetes tai lastenreuma. Myös perheenjäsenen perussairaus kannattaa ottaa huomioon.

Muutoinkin huoltajat voivat päättää siitä, osallistuuko lapsi varhaiskasvatukseen tai esiopetukseen epidemia-aikana. Mikäli huoltaja haluaa pitää lapsensa kotona, hänen tulee ilmoittaa siitä mahdollisimman pian sähköpostilla päiväkodin johtajalle tai koulussa järjestettävän esiopetuksen osalta Kepolan ja Lallin koulun rehtorille. Hoitomaksusta hyvitetään aika, jonka lapsi on kotihoidossa.

Päivähoitoon tai esiopetukseen ei saa tulla, mikäli on vähänkään sairauden oireita.

Varhaiskasvatuksen ongelmatilanteissa huoltajia kehotetaan ensisijaisesti ottamaan yhteyttä päiväkodin johtajaan.

Huovinrinteen päiväkoti, päiväkodin johtaja Teija Aro puh. 040 0338 361
Keskustan päiväkoti, päiväkodin johtaja Annukka Anttila puh. 040 0330 186
Onnimannin päiväkoti, päiväkodin johtaja Eija Peltonen puh. 050 4086 234

Kepolan koulu, rehtori Hanneli Mäkelä puh. 044 771 4251
Lallin koulu, rehtori Juha Jalava puh. 044 438 6722Säkylän perusopetuksen koulut ja Säkylän seudun lukio etäopetukseen 16.3.2020 alkaen

Julkaistu 15.3.2020 klo 17.20

Koronaviruksen COVID19 etenemisen torjumiseksi siirrytään Säkylän kunnassa kaikissa perusopetuksen kouluissa ja Säkylän seudun lukiossa etäopetukseen maanantaista 16.3.2020 alkaen. Järjestelyt jatkuvat perjantaihin 20.3.2020 asti, mutta niitä jatketaan tarvittaessa.

Haluamme estää mahdollisten tartuntaketjujen syntymisen. Koulujen sulkeminen on tutkitusti tehokas keino estää ja hidastaa viruksen leviämistä.

Etäopetuksessa oleville oppilaille ei järjestetä ruokapalveluita. Etäopetuksen ajaksi myös iltapäivätoiminta jää tauolle.

Koulujen oppilaita on aiemmin ohjeistettu ottamaan kaikki oppimateriaalit mukanaan kotiin. Oppilaat tulevat saamaan ensimmäiset ohjeet etäopiskelua varten maanantaina 16.3. klo 13 mennessä Wilman kautta. Opiskelu tapahtuu kotona käsin oppilaiden omia oppikirjoja ja tuttuja oppimateriaaleja käyttämällä ja mahdollisuuksien mukaan tietoteknisiä välineitä hyödyntämällä.

Luokanopettajat ovat jokaisena etäopetuspäivänä yhteydessä omiin oppilaisiinsa. Yläkoulun opettajat ohjaavat aktiivisesti oppilaita opinnoissaan sähköisten välineiden tai puhelimen avulla.

Oppilailla ja opiskelijoilla on käytössään normaalit oppilas- ja opiskeluhuollon palvelut myös etäopiskelun aikana.

Ongelmatilanteissa huoltajia kehotetaan ensisijaisesti ottamaan yhteyttä oppilaan opettajaan tai oman koulun rehtoriin.

Huovinrinteen koulu, rehtori Minna Mäntyranta puh. 044 517 1022
Isosäkylän koulu, rehtori Merja Ääri puh. 044 732 8140
Kepolan koulu, rehtori Hanneli Mäkelä puh. 044 771 4251
Lallin koulu, rehtori Juha Jalava puh. 044 438 6722
Yhteiskoulu, vs. rehtori Päivikki Kiuru puh. 044 732 8227
Säkylän seudun lukio, vs. rehtori Ulla-Maija Sainio puh. 044 304 3876
Vierailut asumisyksiköissä sekä terveyskeskussairaalassa

Julkaistu 14.3. klo 18.00

Pyydämme rajoittamaan vierailua asumisyksiköissä sekä terveyskeskussairaalassa.

Jos olet tulossa vierailulle, pyydämme sinua sopimaan vierailusta etukäteen yksikön henkilökunnan kanssa.

Jos sinulla on hengitysinfektion oireita, ethän vieraile ollenkaan.

Huolehdimme asiakkaiden ja henkilökunnan hyvinvoinnista ja noudatamme viranomaisten antamia ohjeita koronavirustartunnalta suojautumisessa.

Kiitos ymmärryksestä.


Koronabotti auttaa arvioimaan tartunnan todennäköisyyttä

Julkaistu 14.3.2020 klo 12.05

Terveyskylä on asiantuntijoiden yhdessä potilaiden kanssa kehittämä erikoissairaanhoidon verkkopalvelu. Koronabotti sisältää kysymyksiä oireista, kanssakäymisestä sairastuneiden kanssa, perussairauksista sekä mahdollisesta altistuksesta ja arvioi sen mukaan koronavirustartunnan todennäköisyyttä. Vastausten perusteella koronabotti antaa myös täsmäohjeet hoitoon hakeutumisesta eri paikkakunnilla. Koronabotti on pilottivaiheessa ja sitä päivitetään joka päivä viranomaisohjeiden muuttuessa.

Klikkaa linkistä Koronabottiin (linkki avautuu uuteen ikkunaan):

https://www.terveyskyla.fi/koronabotti/
Säkylän kunnan tiedote koronavirustilanteeseen liittyen 14.3.2020 klo 12.00

Julkaistu 14.3. klo 12.00

Satakunnan sairaanhoitopiiri on päivittänyt ohjeitaan koronavirustilanteeseen liittyen. Tauti näyttäytyy edelleen perusterveillä pääosin lievänä, ja tautia voi tällöin hoitaa kotona oireenmukaisella hoidolla (kipu-/kuumelääkkeet, hyvä nesteytys, lepo). Perussairailla ja iäkkäämmillä tauti voi olla vaarallinen ja sen vuoksi taudin leviämistä tulisi ehkäistä kaikin mahdollisin keinoin.

Nykyisen ohjeistuksen mukaisesti koronavirusinfektiota ei testata perusterveiltä ja hyväkuntoisilta hengitystieoireisilta. Yhteydenotto terveydenhuoltoon pyydetään ensisijaisesti tapahtuvaksi puhelimitse, jolloin voidaan arvioida kunkin tilanne yksilöllisesti ja antaa kotihoito-ohjeet tai tarpeen mukaan kutsua potilas vastaanotolle. Tilanteen muuttuessa on oltava yhteydessä terveyskeskukseen tai päivystysaikana Satasairaalaan.

Koronavirusnäytteenottoa on rajattu koskemaan

1) sairaalahoitoa tarvitsevia hengitystieoireisia,

2) sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökuntaa, jolla on hengitystieoireita (kuume/yskä/hengenahdistus) JA kontakti koronaviruspositiiviseen henkilöön TAI on ollut ulkomailla 14vrk aikaisemmin,

3) lievistä hengitystieoireista (kuume/yskä/hengenahdistus) kärsivä potilas, jos hän on yli 70-vuotias TAI merkittävästi immuunipuutteinen TAI raskaana JA jolla on kontakti tunnettuun koronaviruspositiiviseen TAI tullut ulkomailta 7 vrk ennen oireiden alkua.

Altistuneiden jäljitystä ei enää tehdä eikä karanteeniin määrätä. Todetut tapaukset määrätään eristykseen ja heidän perheenjäseniään ja lähikontaktejaan neuvotaan pysymään kotona ja välttämään sosiaalisia kontakteja. Mikäli todetun koronavirustartunnan saaneen henkilön lähikontakteissa on joku, joka työskentelee terveydenhuollossa tai hoitaa vanhuksia tai haavoittuvia henkilöitä hänen tulee pidättäytyä töistä 14 vuorokauden ajan. Tällaiselle henkilölle kunnan tartuntataudeista vastaava lääkäri voi tehdä karanteenipäätöksen. Heistä otetaan näytteitä, mikäli sairastuvat.

Hyvä käsihygienia ja oikein yskiminen/aivastaminen vähentävät mahdollisuutta hengitystieinfektioille ja muiden tartuttamiselle. Vierailuja terveyskeskussairaalassa ja palvelukodeissa pyydetään välttämään epidemiakauden aikana. Ulkomaille matkustamista ei suositella. Mikäli on ollut ulkomaanmatkalla ja 14 vrk:n aikana ilmaantuu hengitystieinfektion oireita, uuden koronaviruksen aiheuttama infektio on mahdollinen ja tällöin tulee pysyä kotona ja välttää sosiaalisia kontakteja. Kotona tulee pysyä, kunnes oireet ovat ohi.

Suomen hallitus suosittaa, että epidemia-alueilta palaavien tulee sopia työhön paluunsa ajankohdasta ja poissaolosta (kaksi viikkoa) yhdessä työnantajansa kanssa. Etätyötä tulee suosia, jos työtehtävät sen mahdollistavat. Lisäksi muista kuin välttämättömistä työmatkoista on syytä luopua ja lomamatkoja siirtää.

Epidemia-alueelta palaavien lasten, nuorten ja opiskelijoiden tulee sopia päiväkoteihin ja oppilaitoksiin palaamisen ajankohdasta ja poissa-olosta (kaksi viikkoa) yhdessä palvelutuottajan tai koulutuksen järjestäjän kanssa.

Tartuntojen vähentämiseksi tulee myös rajoittaa ei-välttämätöntä toimintaa, kuten lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla. Kansalaisten tulee noudattaa erityistä harkintaa ja varovaisuutta riskiryhmien kanssa asioidessa.Säkylän kunta tiedottaa 14.3. klo 10.45

Julkaistu 14.3. klo 10.45, päivitetty 11.36

Säkylän kunnan kaikki sisäliikuntapaikat ovat epidemian etenemisen hidastamiseksi suljettuna toistaiseksi, mukaan lukien punttisalit. Samoin jäähalli ja kirjastot ovat sulkeneet ovensa.

Liikkukaa, kuntoilkaa ja harrastakaa ulkosalla. Seuraavan viikon sääennustekin povaa jopa aurinkoisia päiviä.

Vähentäkää kaikkia kokoontumisia ja ryhmissä toimintaa. Se on meidän jokaisen yhteinen etu. 

Panikointiin ja pelkoon ei ole aihetta, näillä toimilla vain yritetään ajoissa torjua sairastumisia ja suojata riskiryhmiä virukselta.

Säkylän sivistystoimi tiedottaa:
Tiedote huoltajille ja opiskelijoille koronavirukseen varautumisesta ja matkustamiseen liittyvät ohjeet

Julkaistu 13.3.2020 klo 13.45

Koronavirus aiheuttaa kyselyitä esimerkiksi karanteeneista ja matkustamisesta. Vastaukset yleisimpiin kysymyksiin ja toimintaohjeet päivittyvät kootusti Säkylän kunnan nettisivulle www.sakyla.fi

Varautuminen kotona:

Koronavirustartuntoja ehkäistään hyvällä käsihygienialla ja huolehtimalla yskimishygieniasta. Tutustu hygieniaohjeisiin yhdessä lapsen kanssa. https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/kasienpesu-ja-yskiminen

Huolehdi siitä, että lapsi / nuori tuo joka päivä koulusta kotiin oppikirjat ja muut tärkeimmät opiskelutarvikkeet mahdollisen karanteenin tai sairastumisen varalta. Opetus järjestetään karanteenitilanteissa etäopetuksena.

Mikäli koulussa, oppilaitoksessa tai päiväkodissa todetaan koronavirusta, tiedotetaan huoltajia ja opiskelijoita Wilmassa sekä puhelimitse. Varhaiskasvatuksessa tiedottaminen tapahtuu sähköpostilla, tiedottein tai puhelimitse.

Oppilaat, opiskelijat tai lapset eivät saa tulla sairaana kouluun tai päiväkotiin. Kotiin on jäätävä heti kaikissa hengitystieinfektion oireissa. Mikäli lapsi / nuori sairastuu koulupäivän/hoitopäivän aikana, opettaja tai kouluterveydenhoitaja voi lähettää lapsen kotiin.

Jos epäilet tartuntaa itselläsi tai lapsellasi, ota puhelimitse yhteyttä terveydenhuoltoon p. 02-8329255. Puhelimessa terveydenhuollon henkilökunta haastattelee sinua ja arvioi tilanteen sekä konsultoi tarvittaessa infektiolääkäriä. Tämän jälkeen saat toimintaohjeet.

Kouluterveydenhoitajien puhelinajoissa ei muutosta aiempaan nykytilanteen suhteen.

Matkustusohjeet

Suomen ulkoministeriö on 12.3. linjannut, että kaikkea matkustamista ulkomaille tulee välttää. Koko maailma on tällä hetkellä epidemia-aluetta. Tilannetta arvioidaan kuitenkin jatkuvasti.

Sosiaali- ja terveysministeriön ohje: Epidemia-alueelta palaavien lasten ja nuorten ja opiskelijoiden tulee sopia päiväkoteihin ja oppilaitoksiin palaamisen ajankohdasta ja poissaolosta yhdessä päivähoidon tai koulutuksen järjestäjän kanssa. Rehtorilla on oikeus määrätä oppilas tai opiskelija etäopetukseen 14 päiväksi. Kouluun / oppilaitokseen / päivähoitoon tulee aina tehdä aina poissaoloilmoitus.

Kaikki oppilas- ja opiskelijavaihdot ulkomaille ja ulkomailta perutaan varotoimena epävakaan jatkuvasti muuttuvan koronavirustilanteen vuoksi 31.7.2020 saakka.

Lomamatkojen osalta ulkoministeriö antaa viralliset matkustussuositukset ja niitä tulee seurata. Säkylän kunnan terveyspalveluista ei voida ottaa kantaa matkustussuosituksiin, vaan kyse on aina jokaisen henkilökohtaisesta päätöksestä.

Yleistä:

Tilanne elää jatkuvasti. Ajantasaisen tiedon saa Säkylän kunnan nettisivulta www.sakyla.fi tai THL:n sivuilta https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19


Säkylän kunnan ohjeistus koronavirustilanteeseen liittyen 13.3.2020 klo 9.00

Julkaistu 13.3.2020 klo 9.00

THL:n ohjeistus koronavirustilanteessa on muuttunut siten, että ulkomaat käsitetään nyt kokonaisuudessaan epidemia-alueena.

Koronavirustauti on perusterveillä esiintynyt pääosin varsin lievänä tautina. Sen sijaan pitkäaikaissairailla ja ikääntyneillä tauti voi olla vaarallinen.

Rokotetta tai täsmälääkettä tautiin ei vielä ole olemassa, joten hoito on oireenmukaista (kipu-/kuumelääkkeet, lepo, hyvä nesteytys).

13.3.2020 lähtien koronavirustutkimuksia tehdään perusterveydenhuollossa seuraaville ryhmille tässä järjestyksessä:
1. Terveyden- ja sosiaalihuollon henkilökunnalle sekä pitkäaikaishoidon ja hoivan asiakkaille/asukkaille tulee tehdä COVID-19-tutkimuksia, jos heillä on akuutin hengitystieinfektion oireita.
2. Iäkkäät henkilöt, joilla on perussairauksia ja akuutin hengitystieinfektion oireita, kuten kuume ja/tai yskä ja/tai hengenahdistus.
3. Epidemiologisen tilannearvion perusteella ja voimavarojen salliessa avohoitoon hakeutunut tai puhelimitse yhteyttä ottanut potilas ohjataan COVID-19-tutkimuksiin, jos seuraavat kaksi kriteeriä täyttyvät:
1. Taudinkuva: Henkilöllä on akuutin hengitystieinfektion oireita, kuten kuume ja/tai yskä ja/tai hengenahdistus ja
2. Altistumistiedot: henkilö on joko oleskellut ulkomailla 14 vuorokauden sisällä ennen oireiden alkua tai ollut lähikontaktissa laboratoriovarmistetun COVID-19-tapauksen kanssa.

Kaikki uudet yhteydenotot Säkylän terveyskeskukseen pyydetään puhelimitse p. 02-8329255, jolloin tehdään tilannearvio ja sovitaan mahdollisesta ajanvarauksesta.

Hengitystieoireiset pyritään mahdollisuuksien mukaan hoitamaan etäkontaktilla hengitystietulehdusten leviämisen estämiseksi. Suun terveydenhuollon osalta yhteydenotot p. 02-8239241.

Koronavirus tilanteen johdosta ikääntyneiden tai yleissairaiden osalta vältetään kiireettömien hammashoitojen aloittamista tai jatkamista Säkylän hammashoitolassa. Peruutuksen hoitoon voi tehdä soittamalla hammashoitolan ajanvaraukseen.

Säkylän kunnan sosiaali- ja terveystoimen piirissä järjestettävä ryhmätoiminta ja kerhot ovat toistaiseksi tauolla hengitystieinfektioiden leviämisen ehkäisemiseksi. Tiedotamme myöhemmässä vaiheessa näiden toimintojen uudelleen alkamisesta. Tauolla ovat nyt ikäihmisten kerhot, neuvolan ryhmäkokoontumiset, mielenterveyskuntoutujien ryhmät mukaan lukien kuntouttavan työtoiminnan ryhmä, fysioterapia- ja elintaparyhmät sekä sosiaali- ja perhepalvelujen ryhmät.

Huomioithan, että vierailuja terveyskeskussairaalaan ja palvelukoteihin tulee välttää mikäli Sinulla on hengitystieoireita, olet palannut ulkomailta viimeisen kahden viikon sisällä tai ollut lähikontaktissa todetun koronavirustapauksen kanssa.

Hallituksen lausunnosta matkustamista ulkomaille ei suositella. Ulkomailta saapumisen jälkeen otetaan yhteys työnantajaan ja sovitaan erikseen menettelytavasta töihin palaamisen suhteen. Päivähoitoon ja kouluihin paluussa noudatetaan kahden viikon varoaikaa ennen hoitoon ja kouluun palaamista, asiasta sovitaan erikseen päivähoito- ja kouluhenkilökunnan kanssa.

Säkylän kunnassa seurataan jatkuvasti muuttuvaa tilannetta ja tiedotetaan uusista käänteistä nettisivuilla ja Facebookissa.


Säkylän kunta tiedottaa: yhteydenotot puhelimitse toistaiseksi

Julkaistu: 12.3.2020