Asukastarinat, osa 1

Muutin Säkylään 2012, vahingossa. Asuimme tuohon aikaan Turussa ja etsimme kesämökkiä Satakunnasta ja omakotitaloa Turun seudulta. Järvimaisemat huomattavasti Turun hintatasoa edullisemmin oli kuitenkin tilaisuus, jota ei voinut hukata. Muuttaessamme olimme vielä mieheni kanssa kaksin, nykyään meitä on neljä plus koira. Mieheni työskentelee Porissa (65km Säkylästä), itse nautiskelen parhaillaan äitiyslomasta kotona.

Meidän perheen elämä on yleensä vauhdikasta. Harrastetaan paljon ja ollaan monessa mukana. Tyyne 3v käy uimakoulussa, muskarissa, baletissa ja jumppakerhossa. Justus 5kk vauvauinnissa muun perheen kanssa. Iskä harrastaa triathlonia ja muuta liikuntaa ja minä olen mukana niin Säkylän yrittäjissä kuin Pyhäjärviseudun nuorkauppakamarissakin. Ohjaan myös tanssi- ja jumppatunteja alueella. Yhtäkkiä meidän, niin kuin monen muunkin perheen elämään tulikin PAUSE; kaikki harrastukset tauolla.

On ollut ihana huomata, millaista elämä on tämän ”pausen” aikana. Ei ole kiire mihinkään – jokainen päivä tuntuu sunnuntailta. Pidemmän päälle varmasti ahdistavaa, mutta nyt tämä toimii!

Tyyne on tehopakkaus – energiaa riittää. Nyt, kun päiväkotiin mennään vasta toukokuussa seuraavan kerran, on tärkeää että tekemistä riittää kotona. Pääsiäisen alla tuli iloinen yllätys päiväkodista; tekemistä pääsiäiseen ja suklaata. Tällainen on mahdollista vain pienillä paikkakunnilla, joissa päiväkodin ja kodin välinen yhteys on ihan poikkeuksellista. Ja samanlaiset kirjeet meni jokaisen päiväkotilaisen postilaatikkoon – yksi hoitajista oli autolla jakanut ne kaikille!

Itse mietin pitkään, miten voisin ilahduttaa omia tanssioppilaitani. Tuntini ovat olleet tauolla nyt hetken äitiysloman vuoksi ja jokaisessa lasten tapahtumassa tai yleisöluistelussa minulta on kysytty, koska tunnit jatkuvat. Ja sitten tuli korona. No, vein tunnit verkkoon ja kerran viikossa ohjaan ”suorana Säkylästä” lasten satutanssi-tunnin. Tunnin tallenteita on katsottu jokaista yli 1200 kertaa eli osallistujia on tullut muualtakin! Sain viestin, että kaukaisimmat osallistujat olivat tanssineet Tiinan tahtiin Keniassa!


Meidän elämässä tapahtuu paljon sellaista, mikä voisi tapahtua missä tahansa. Sämpylöitä voi leipoa Turussakin ja lenkille järvenrantaan mennä vaikkapa Tampereella. Mutta mitä ei enää vaihdettaisi pois on ruuhkattomuus, tila elää ja ihmiset, jotka ovat meistä oikeasti kiinnostuneita (hyvässä ja pahassa). Meidän perheen on hyvä elää täällä Säkylässä just nyt.

– Tiina, Johannes, Tyyne ja Justus

Julkaistu 23.4.2020