Asukastarinat, osa 3

Kohti uusia tuulia

Muuttokuorma Etelä-Pohjanmaalta, Seinäjoen Nurmosta, starttasi kohti Satakuntaa kesäkuussa 2016. Ennen muuttoa minä, kolme lastani, sekä Köyliön Tuiskulasta kotoisin oleva mieheni sekä Norppa-koira, asuimme vuokralla ja etsimme omaa kotia Seinäjoelta. Minulla oli vakituinen työpaikka kosmetologina ja Jaakko kulki reissuhommissa voimajohtoasentajana. Samaan aikaan Jaakon omistama vanha puutalo Tuiskulassa oli myynnissä. Olin jo kovin ihastunut tähän vanhaan taloon ja näin siinä kovasti potentiaalia ja salaa toivoinkin ettei talo ehkä menisikään kaupaksi. Lopulta monen onnekkaan asian seurauksena päätimme lopulta muuttaa kokonaan Tuiskulaan ja remontoida ja laajentaa Jaakon talon.

Täysmittainen remontti aloitettiin elokuussa 2016 ja muutimme sen ajaksi Köyliön Kepolaan vuokralle. Ihan naapurissa sijaitsikin Kepolan koulu, jossa tytöt pääsivät turvallisesti aloittamaan koulutiensä uudella paikkakunnalla, Aamu 1.-luokan ja Eevi 3.-luokan. Koska minulla ei uudessa tilanteessa ollut työpaikkaa, kului minun ja juuri 4-v. täyttäneen Viljamin päivät raksalla käyden ja remonttia suunnitellen.

Maaliskuussa 2017 pääsimme muuttamaan valmiiseen kotiin. Elokuussa 2017 syntyi Sampo ja ristiäisten yhteydessä meidät vihittiin. Elokuussa 2019 syntyi vielä kuopuksemme Iiris. Nyt me olemmekin seitsemän henkinen suurperhe! Enpä olisi muutama vuosi sitten uskonut mihin elämä meidät kuljettaa!

Tuiskula on erittäin kaunis ja viihtyisä paikka. Jo ensimmäisellä visiitillä vuosia sitten tunsin että tämä on minun kotini. Tuiskula on viriili kylä, jossa tapahtuu paljon ja jossa yhteishenki on luja. Kylätoimikunta on aktiivinen ja lapset on huomioitu hienosti! Tuiskulassa on oma kesäteatteri ja konserttaja järjestetään ahkerasti. Täällä asuu paljon lapsiperheitä, kuten myös Voitoisissakin. Ja vaikka kouluun, kauppaan tai harrastuksiin hieman matkaa kertyykin on täällä maalla ihanaa ja turvallista asua.

Meidän arki pyörii paljolti lasten harrastusten sekä näiden kahden pienemmän lapsen rutiinien ympärillä. Ulkoilemme ja lenkkeilemme, ja suunnittelemme ja laitamme pikku hiljaa pihaa. Omana haaveenani olisi jossain kohtaa päästä takaisin työelämään, olenhan kohta neljä vuotta hoitanut lapsia kotona. Hetken aion vielä nauttia kotona kohta 3-vuotiaan Sampon sekä meidän Iiris ’vauvan’, kohta jo 1-vuotiaan taaperon kanssa.

Lapset saavat edelleen käydä tuttua ja turvallista Kepolan koulua mikä on meille kaikille tosi tärkeää. Koulu on tärkeä kaikille perheille täällä, sillä nykyisiä sekä tulevia pieniä koululaisia on täällä paljon. Pieniä kyliä tulisi arvostaa ja kehittää eikä ohjata kaikkea keskustoihin. Se olisi kaikkien etu. Myös Säkylän keskustan ulkopuolella on elämää, ja vilkasta elämää onkin! =)

Tervetuloa Tuiskulaan! Kesäterveisin Sanna, Jaakko, Eevi, Aamu, Viljami, Sampo ja Iiris

Julkaistu 26.6.2020