Tiedote koronarokotusten etenemisestä Säkylässä 16.6.2021

16.6.2021

Koronarokotukset aloitettiin Säkylässä 4.1.2021. Rokotteiden saatavuus on vaikuttanut rokotusten toteuttamiseen. Rokotukset on toteutettu Suomen rokotusjärjestyksen mukaisesti vaiheittain Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Satasairaalan infektioyksikön ohjeita noudattaen. Säkylässä rokotukset ovat edistyneet hyvin ja ajat ensimmäiselle rokoteannokselle tulevat vähenemään.

Koronarokotteen vaikuttavuus on sitä suurempi, mitä useampi sen ottaa. Käynnissä on laajamittainen koko väestön rokottaminen. Ajan rokotukselle voivat varata kaikki 16 vuotta täyttäneet. Toivomme, että kaikki rokottamattomat varaavat ajan mahdollisimman pian.

Nettiajanvarauksella
• Linkki ajanvarukseen: https://secure.vihta.com/public-ng/sakyla/
• Lisäämme uusia aikoja, kun saamme varmistuksen rokotteiden saatavuudesta.

Puhelinajanvarauksella
(jos ei ole mahdollisuutta varata aikaa nettiajanvarauksesta)
• torstaisin klo 8.30-10.30, puh. 044 4575 221

Ota mukaan Kela-kortti ja ota se esille odottaessasi
Tule rokotukseen vain terveenä ja varatulle ajalle
Käytä kasvomaskia
Desinfioi kädet saapuessa ja poistuessa
Säilytä turvavälit (2 m) muihin odottaessasi
Pukeudu siten, että olkavartesi paljastuu helposti
Lataa Koronavilkku puhelimeesi

Kaikki Suomessa käytössä olevat koronarokotteet vaativat kaksi rokoteannosta. Huomioithan aikaa varatessasi, että ensimmäisellä rokotuskerralla saat ajan tehosterokotukseen, joka annetaan 12 viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta. Tehosteaikaa voidaan siirtää vain lääketieteellisestä syystä tai hyvin painavasta henkilökohtaisesta syystä.

Koronarokotustodistuksen saa Omakanta-palvelusta tai omalta terveysasemalta.

Koronarokotusten etenemisestä Säkylässä tiedotetaan Säkylän kunnan sivuilla, sosiaalisessa mediassa, Alasatakunta -lehdessä sekä Säkylän kunnanviraston pääovessa ja lääkärin vastaanoton ulko-ovessa. Tiedot päivitetään viikoittain, perjantaisin.