Säkylän kunnan terveydenhuollon tiedote koronavirustilanteeseen (COVID-19) liittyen 22.4.2020 klo 12.00

22.4.2020

Suomessa on THL:n mukaan 20.4. mennessä todettu 3868 laboratoriovarmistettua COVID-19 tapausta. Satakunnassa todettuja tapauksia on Satasairaalan infektioyksikön mukaan ollut yhteensä 49. Säkylän alueella tilanne on edelleen hyvin rauhallinen.

Tauti näyttäytyy perusterveillä pääosin lievänä, ja tautia voi tällöin hoitaa kotona oireenmukaisella hoidolla (kipu-/kuumelääkkeet, hyvä nesteytys, lepo). Perussairailla ja iäkkäämmillä tauti voi olla vaarallinen ja sen vuoksi taudin leviämistä tulisi ehkäistä kaikin mahdollisin keinoin. Tavallisimpia oireita ovat yskä, kuume, hengenahdistus, kurkkukipu, päänsärky ja lihaskipu. On mahdollista, että tautiin liittyy vähemmässä määrin myös vatsaoireita, pahoinvointia, ripulia sekä haju- ja makuaistin häiriöitä. Em. oireiden ilmaantuessa otathan yhteyttä terveydenhuoltoon tilannearvion tekemiseksi. Hyvä käsihygienia ja sosiaalisten kontaktien välttäminen ehkäisevät parhaiten hengitystieinfektioiden leviämistä.

Yhteydenotto terveydenhuoltoon pyydetään kaikissa tilanteissa tapahtuvaksi puhelimitse. Tällöin voidaan arvioida kunkin tilanne yksilöllisesti ja antaa kotihoito-ohjeet tai tarpeen mukaan kutsua vastaanotolle näytteenottoa varten sairaanhoitopiirin antamien ohjeiden mukaisesti.

Oireettomia ei testata. Oirearvion voit tehdä osoitteessa https://www.omaolo.fi/palvelut/oirearviot/649 .

Kiireettömät asiat hoidetaan nykytilanteessa mahdollisuuksien mukaan puhelimitse.

Koko sote-henkilöstölle jaetaan lähityötä varten kasvosuojaimet käytettäväksi hengitystieinfektioiden leviämisen ehkäisemiseksi myös oireettomien asiakkaiden/potilaiden kanssa työskenneltäessä.

Valtioneuvoston asettamat rajoitukset poikkeustilan vallitessa ovat tämänhetkisen tiedon mukaan voimassa 13.5.2020 asti.