Säkylän kunnan terveydenhuollon tiedote koronavirustilanteeseen (COVID-19) liittyen 30.3.2020 klo 9.00

30.3.2020

Suomessa on THL:n mukaan 29.3. klo 9.30 mennessä todettu 1218 laboratoriovarmistettua COVID-19 tapausta. Satakunnassa todettuja tapauksia on ollut yhteensä 25.

Tauti näyttäytyy edelleen perusterveillä pääosin lievänä, ja tautia voi tällöin hoitaa kotona oireenmukaisella hoidolla (kipu-/kuumelääkkeet, hyvä nesteytys, lepo). Perussairailla ja iäkkäämmillä tauti voi olla vaarallinen ja sen vuoksi taudin leviämistä tulisi ehkäistä kaikin mahdollisin keinoin. Tavallisimpia oireita ovat yskä, kuume, hengenahdistus, kurkkukipu, päänsärky ja lihaskipu. On mahdollista, että tautiin liittyy vähemmässä määrin myös vatsaoireita. Hyvä käsihygienia ja sosiaalisten kontaktien välttäminen ehkäisevät parhaiten hengitystieinfektioiden leviämistä.

Yhteydenotto terveydenhuoltoon pyydetään kaikissa tilanteissa tapahtuvaksi puhelimitse. Tällöin voidaan arvioida kunkin tilanne yksilöllisesti ja antaa kotihoito-ohjeet tai tarpeen mukaan kutsua potilas vastaanotolle myös näytteenottoa varten sairaanhoitopiirin antamien ohjeiden mukaisesti. Oireettomia ei testata. Oirearvion voit tehdä osoitteessa https://www.omaolo.fi/palvelut/oirearviot/649.

Tilannetta seurataan jatkuvasti ja kunnan nettisivuilla ja Facebookissa tiedotetaan ohjeistuksista niiden päivittyessä.