Haastepyöräily 1.5-23.6.2019

Vapusta juhannukseen sijoittuva Haastepyöräily on perinteikäs pyöräilykampanja Pyhäjärviseudulla ja koko Lounais-Suomessa. Haastepyöräilyn tavoitteena on innostaa ihmisiä pyöräilemään, sekä lisätä päivittäistä työmatka- ja harrastepyöräilyä.

Haastepyöräilykampanjan isoin uudistus on mobiilikirjaus, joka tulee kirjausvihkoon kirjauksen ja nettikirjauksen rinnalle.

Jokaisessa haastepyöräilykunnassa on myös perinteiset kirjauslaatikot, joiden kirjausvihkoon pyöräilijät voivat merkitä tietonsa ja suorituksensa. Yhteen laatikkokirjaukseen oikeuttava pyöräilymatka on 10 km, mutta netti- ja mobiilikirjaukseen voi kirjata muunkin pyöräilemänsä matkan. Mobiilisovelluksen voi tallentaa kännykkään ja haastepyöräilykuvakkeen voi ottaa työpöydälle, josta saa helposti ja nopeasti tehtyä kirjauksen. Eli jos matkan varrella ei ole yhtään kirjauslaatikkoa tai pyörälenkillä ei halua pysähtyä kirjauslaatikoilla, niin lenkin jälkeen on mahdollisuus kirjata suoritus oman kunnan tuloksiin helposti haastepyöräilysivujen kautta tai suoraan mobiilisovellukseen.

Kaikkien kuntien eri kirjausjärjestelmillä tehdyt tulokset kerätään yhteen ja ilmoitetaan LiikU:n nettisivulla kampanjan päätyttyä. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä LiikUn sekä kampanjaan osallistuvien kuntien liikuntavirastojen kanssa. LiikU ja kunnat arpovat kaikkien pyöräilijöiden kesken palkintoja, kuten polkupyöriä, joista ilmoitetaan voittajille erikseen.

Tarkemmat haastepyöräilysivut, josta näet kampanjan perustiedot, nettikirjauslinkit ja mobiilikirjaustiedot.