Äitiysneuvola

Äitiysneuvolan tavoitteena on edistää tulevien vanhempien sekä sikiön ja vastasyntyneen lapsen terveyttä ja hyvinvointia. Neuvola auttaa vanhempia valmistautumaan vanhemmuuteen ja lapsen tuomiin muutoksiin perheessä sekä edistää terveellisiä elintapoja. Äitiysneuvolapalvelu on tarkoitettu koko perheelle.

Neuvolaan voit ottaa yhteyttä kun kuukautiset ovat jääneet pois ja raskaustesti on positiivinen.

Teemme asetuksen mukaisia terveystarkastuksia, käyntejä kätilöllä/terveydenhoitajalla on 8-14 ja neuvolalääkärillä 2-3. Perheet voivat halutessaan osallistua sikiöseulontoihin (Tyks ja Satks), tietoa sikiön kromosomi- ja rakennepoikkeavuuksien seulonnoista THL:n sivuilta. Linkki

Äitiysneuvolassa voidaan tunnustaa isyys ja tehdä yhteishuoltosopimus jo ennen lapsen syntymää (isyyslaki 11/2015) silloin kun vanhemmat ovat yksimielisiä isyydestä. Kotikäyntejä tehdään vastasyntyneen perheen luokse 1-3, käynneillä seurataan äidin ja vauvan terveydentilaa sekä koko perheen hyvinvointia.

Äiti on äitiysneuvolan asiakas raskauden alusta aina synnytyksen jälkeiseen jälkitarkastukseen (5–12 viikkoa synnytyksestä) asti. Vastasyntynyt lapsi siirtyy kahden viikon ikäisenä lastenneuvolan seurantaan. Äitiysneuvola tekee yhteistyötä synnytyssairaaloiden (Tyks ja Satks) kanssa.

Neuvolassa järjestetään säännöllisesti perhevalmennuksia sekä alle 1-vuotiaiden lasten ja perheiden ryhmiä.

Ota yhteyttä:

Puhelinaika ja ajanvaraus ma, ti, to ja pe klo 12.00–13.00, ke klo 8-9

Pia Levander kätilö-terveydenhoitaja
(02) 8329 289

äitiysneuvolan lääkäri
(02) 832 9255