Muista turvavälit, älä osallistu tapahtumiin kipeänä.

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Valoa kohti

2.8. klo 12.0030.8. klo 19.00

kaksi ikonia teksteineenIkoninäyttely Säkylän pääkirjastossa, tervetuloa!

Avoinna henkilökunnan ollessa paikalla ma – ke klo 12 -17, to -pe klo 10 -15.

Ikonin tärkeä tehtävä on muistuttaa meitä taivaallisesta maailmasta, avata kuvan kautta ikkuna jumallisen valon kosketukselle, kohottaa ajatuksemme ja sydämemme Jumalaa kohti. Ikonia katsoessamme kunnioitamme sitä pyhää ihmistä tai tapahtumaa, jonka ikoni meille avaa. Ikoni ei ole palvonnan kohde.

Esillä on upeita, koskettavia ikonimaalauksia usealta eri taiteilijalta: Margit Nieminen, Margit Paju, Kirsti Rintamäki, Leena Uutela, Satu Ojala ja Jouni Rapo.

Ikonitaiteilijoiden yhdistävänä punaisena lankana on heidän yhteytensä Heinäveden Valamon luostarin yhteydessä toimivaan Valamon opiston – suomalaiseen ikoniakatemiaan. Näyttelyn suojelijana on arvostettu ikonografi Alexander Wikström Valamon luostarista. Ikonin tärkeä tehtävä on ilmaista kuvana taivaallisen valon kirkkautta ja rauhaa. Juuri valoa ja rauhaa maailman ihmiset nyt etsivätkin odottamattoman maailman myllerryksen keskellä!

Tiedot

Alkaa:
2.8. klo 12.00
Loppuu:
30.8. klo 19.00

Tapahtumapaikka

Säkylän pääkirjaston näyttelytila
Sivarinkuja 6
Säkylä, 27800
+ Google Map
Puhelin:
02 8328 425

Järjestäjä

Kirjastopalvelut
Puhelin:
028328425
Sähköposti:
kirjasto@sakyla.fi

 


Tapahtumakalenterin kautta ilmoitetut tapahtumat hyväksytään sivuston ylläpitäjän toimesta ennen julkaisua. Mikäli ilmoittamasi tapahtuma ei näy Tapahtumakalenterissa tai sinulla on kysyttävää tapahtuman ilmoittamiseen liittyen, ota yhteys Sini Rekolaan, sini.rekola@sakyla.fi tai puh. 044 732 8101.