Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

”Sotilaan pitkä tie kotiin”

17.9. klo 13.0015.30

10,00€

”SOTILAAN PITKÄ TIE KOTIIN”
Rajavartiomestari (evp) Mika Albertsson

17.9.2023 klo 13:00 Köyliön srk-talo, Säkylä
Luento ja kahvi 10,00€ käteismaksu

Rajavartiomestari (evp) Mika Albertsson kertoo talvi- ja jatkosotien sankarivainajien etsimisestä vanhoilla taistelupaikoilla ja vainajien kuljetuksesta kotiin sekä siunauksesta sankarihautausmaalle.
Mika etsii Sotavainajien muistonvaalimisyhdistyksen kanssa sankarivainajia vanhoilla taistelupaikoilla. Löydetyt vainajat saavat siunauksen sankarihautausmaalle.
Mika on kuulunut etsintäryhmä Taipaleeseen vuodesta 1996 alkaen ja toiminut ryhmässä eri tehtävissä, mm. ryhmän vetäjänä.
Mikan tytär kertoi lapsena isänsä työn olevan luiden kaivamista Karjalankannaksella.

”Eräällä etsintämatkalla löytyi suomalainen sotilas, jolta löytyivät niin tuntolevy, piippu kuin palveluspuvun napitkin. Selkeä tunnistus siis.Takin taskusta löytyi kolme osaa: kaksi kermanväristä rinkulaa ja jonkinlainen tötterö. Kaikki ihmettelivät mikä kumma juttu tämä on.
-En saanut silmiäni irti osista. Siirtelin tauolla niitä keskenään, ja sitten minulla välähti kahden taaperoikäisen isänä: tutti!
Niin etsintäryhmä kuin mukana ollut paikalla taistellut veteraani menivät hiljaisikis kuopan reunalla. Olisikohan tutin omistaja vielä elossa?
Kantakorttien avulla saatiin selville vainajalla olleen 3-4 vuotias tytär. Myöhemmin kävi ilmi, että tytär oli laittanut loman lopussa lähtöhetkellä tutin isänsä repuntaskuun. Ja isä rintamalla ollessaan rintataskuun. Vainajan viimeiseksi jääneen kotona käynnin rakas muistoesine vietiin Tukholmassa asuvalle tyttärelle etsintäryhmän jäsenien toimesta.”

Tule kuuntelemaan lisää etsintätöistä ja sankarivainajien pitkästä tiestä kotiin Köyliön seurakuntatalolle sunnuntaina 17.9. klo 13:00 alkaen (kesto noin 2½h kahvitauon kanssa).
Tilaisuuden järjestää Räisäläisten Säätiö rs.
Mika Albertssonin juuret ovat tiukasti Räisälässä. Hänen isoisänsä on Heikki Pohjalainen (sepän Heikki) Räisälän Myllypellosta (MYL-112).

Lisätietoja ja mahdolliset yhteydenotot Risto Pohjalainen 0400-890806

TERVETULOA!

Tiedot

Päivämäärä:
17.9.
Aika:
13.00 – 15.30
Hinta:
10,00€
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Köyliön seurakuntatalo
Köyliöntie 4
Säkylä, Satakunta Suomi
+ Google Map

Järjestäjä

Räisäläisten Säätiö
Email
seila.hoppendorff@raisala.fi
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

Tapahtumakalenterin kautta ilmoitetut tapahtumat hyväksytään sivuston ylläpitäjän toimesta ennen julkaisua. Mikäli ilmoittamasi tapahtuma ei näy Tapahtumakalenterissa, ota yhteys hallintopalvelusihteeri Sini Rekolaan, sini.rekola@sakyla.fi tai puh. 044 732 8101