Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Pyörähdä pyhiinvaellusreiteillä – kulje kulttuurimaisemassa

13.5.2023 klo 10:0012:30

Vapaa pääsy

Pyhiinvaelluskausi avataan 13.5.2023

Äitienpäivän aattona lauantaina 13.5. klo 10–16 juhlitaan alkavaa pyhiinvaelluskesää. Valtakunnallinen pyhiinvaelluskauden avajaistilaisuus alkaa Turun tuomiokirkossa klo 10.00 pyhiinvaeltajien siunauksella tuomiorovasti Aulikki Mäkisen ja seurakuntapastori Maria Björkgren-Vikströmin johdolla. Kaksikielinen tapahtuma striimataan, jonka kautta pyhiinvaelluskauden avausta on mahdollista seurata myös etänä.

Säkylässä pyhiinvaelluskausi avataan ohjatulla pyörävaelluksella.

Lähtöpiste on Huovinrinteen koululta, jossa Säkylä-Köyliön srk;n uusi pastori Maria Schmandt siunaa lähtijät, siitä sitten Kuninkaanlähteen kautta aina Taren rantaan ja siitä veneillä Kirkkokarille saakka.

Kuninkaanlähteellä kuullaan pieni esitys vuoden 1775 tapahtumista.

Mukana voi polkea koko matkan tai tulla mukaan itselle sopivassa reittikohteessa. Matkan pituus yhteen suuntaan on noin 18,5 km. Paluu on omatoiminen tai tilauksesta kyyditys.

Mukana Säkylän tapahtuman järjestelyissä ovat Pyhän Henrikin pyhiinvaellusyhdistys, Säkylä – Köyliön seurakunta, Ristolan alueen kyläyhdistys, Yttilän kyläyhdistys sekä Leader Satasillan Outdoor-hanke.

Kutsumme kaikenikäiset vaeltajat mukaan julistamaan pyhiinvaelluskauden avausta ja kulkemaan mukana kansallismaisemassa.

Tapahtumaan tulee ilmoittautua Kirkkokarin tarjoilun takia 10.5. mennessä, kiitos!

Linkki ilmoittautumiseen

Reittikartta ja lisätietoa löytyy satasilta.fi

Tapahtuma järjestetään yhdessä pyhiinvaellusverkostojen (Jaakontie, Pyhän Henrikin tie, Olavin reitit Suomessa, Pyhiinvaelluskeskus), Kirkkopuiston terassin, Bikemenu2 -hankkeen, Leader Satasilta Outdoor hankkeen, Visit Naantalin ja Sastamalan matkailun kanssa. Tapahtuma on myös osa Porvoon hiippakunta 100-vuotta juhlavuoden tapahtumia.

Lisätiedot pyhiinvaelluskauden avauksesta: https://pyhiinvaellussuomi.fi/tapahtuma/pyhiinvaelluskauden-avaus-2/

Tiedot

Päivämäärä:
13.5.2023
Aika:
10:00 – 12:30
Hinta:
Vapaa pääsy
Kotisivu:
https://satasilta.fi/

Järjestäjä

Leader Satasilta
Phone
044 0466 453

Tapahtumakalenterin kautta ilmoitetut tapahtumat hyväksytään sivuston ylläpitäjän toimesta ennen julkaisua. Mikäli ilmoittamasi tapahtuma ei näy Tapahtumakalenterissa, ota yhteys hallintopalvelusihteeri Sini Rekolaan, sini.rekola@sakyla.fi tai puh. 044 732 8101