Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kun lesket… empivät

1.7.2022 klo 19:0015.7.2022 klo 19:00

Hyvin lähellä komediaa ollaan Tuiskulan Kesäteatterin ensi kesän näytelmässä KUN LESKET… EMPIVÄT. Eihän leskeys mikään vitsi ole, vaikka kohta sotien jälkeen siitä väljästi huumoria väännettiinkin”silmien loisteesta” ja ”sylin lämmöstä”. Pahimpana lienee laulun vihjaus: ”kenties moni kävi luona sen…” Nykyisenä #metoo-aikana mokomasta joutuisi jo linnaan! Totinen tosi kuitenkin on, että sotien jälkeisessä historian vaiheessa yksin jääneitä ihmisiä oli enemmän kuin koskaan ennen tai jälkeen kansamme historiassa ja vanha kirjakin jo sanoo: ”Ihmisen ei ole hyvä olla yksin.”

Tuiskulan Kesäteatterin uusi kantaesitys, laulunäytelmä jälleenrakennuksen ajalta, kertoo uuden elämän aloittamisen ankaruudesta. Nuorille yhteen ryhtyminen ei ollut eikä ole tänäänkään ongelma. Rakkaus on rajaton ja yhteisen elon auvoinen taivas loistaa kirkkaana tulevaisuudessa. Vaan entäs karjalainen evakko, leskimies ja kolmen alaikäisen lapsen huoltaja, Vesalaisen Eikka? Tai Regina Isotalo, sotaleski, jolle talo ja tavara ovat tulleet jo tunteita tärkeämmiksi… rakkaudesta puhumattakaan?

Hyvissä, rennoissa ja luovissa fiiliksissä tämä juttu syntyi. Käänteet syntyivät luontevasti, henkilöiden teoille tuli järkevät, uskottavat motiivit ja jännitteitä ja huumoriakin tuli tarpeeksi. Säveltäjä Jari Levy ymmärsi hienosti laulujen sanat ja sävelsi nautittavan musiikin näytelmäämme. Ja Tuiskulan tekijäporukka ei milloinkaan jätä mitään puolitiehen! Toivon, että Teistä katsojista kesällä tuntuu samalta.

TERVETULOA TUISKULAN KESÄTEATTERIIN 2022!
Käsikirjoittaja- ohjaaja
Pekka Saaristo

Tiedot

Alkaa:
1.7.2022 klo 19:00
Loppuu:
15.7.2022 klo 19:00
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://tuiskula.info/tuiskulan-kesateatteri/naytelma/

Tapahtumapaikka

Tuiskulan kesäteatteri
Ilmiintie 27
Säkylä, Satakunta 27730 Suomi
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Järjestäjä

Tuiskulan kesäteatteri
Phone
025546370
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

Tapahtumakalenterin kautta ilmoitetut tapahtumat hyväksytään sivuston ylläpitäjän toimesta ennen julkaisua. Mikäli ilmoittamasi tapahtuma ei näy Tapahtumakalenterissa, ota yhteys hallintopalvelusihteeri Sini Rekolaan, sini.rekola@sakyla.fi tai puh. 044 732 8101