Jätevesi-info Oripäässä 25.9.2019

7.8.2019

Asetuksessa talousjätevesien käsittelystä viemäriverkostojen ulkopuolisilla alueilla on määritelty jätevesien puhdistusvaatimukset. Asia on erityisen ajankohtainen kiinteistöille, jotka sijaitsevat pohjavesialueella tai korkeintaan 100 m päässä rannasta, sillä niiden osalta puhdistusvaatimukset on saavutettava 31.10.2019 mennessä. 100 metrin etäisyys mitataan sellaisen rakennuksen seinästä, jossa syntyy jätevesiä, järven, joen, puron tai lammen vesirajaan.

Etelä-Satakunnan ympäristötoimisto järjestää yhteistyössä Valonian jätevesineuvojien kanssa jätevesi-infon Oripään kunnantalolla keskiviikkona 25.9.2019 klo 18 alkaen.  Tilaisuus on suunnattu ranta- ja pohjavesialueiden kiinteistönomistajille. Tilaisuudessa käydään läpi jätevesien puhdistamisvelvollisuutta koskeva lainsäädäntö ja kerrotaan erilaisista puhdistusmenetelmistä. Tervetuloa!