Kaikille avoin juhlaseminaari 2.5.2019 – 25-vuotiaan Puurijärven ja Isonsuon kansallispuiston loistavat luontoarvot

12.4.2019

Puurijärven ja Isosuon kansallispuisto sijaitsee satakuntalaisen kulttuuriympäristön sylissä, Huittisten ja Kokemäen kaupunkien alueella. Kansallispuiston perustamisesta tuli viime vuonna täyteen 25 vuotta ja puisto on tunnettu monipuolisesta lintumaailmasta ja suoluonnosta. Alue onkin vetovoimainen luontoharrastus- ja virkistyskäyttökohde.

Kansallispuiston alueella sijaitseva Puurijärvi on kansainvälisesti arvokas lintujärvi. Järveä kunnostettiin osana vuosina 2006-2012 toteutettua EU-rahoitteista Kokemäenjoki-LIFE -hanketta, jota Varsinais-Suomen ELY-keskus koordinoi. Puurijärven kunnostuksen luonto- ja linnustovaikutuksia seurataan säännöllisesti.

Puurijärven ja Isosuon kansallispuiston juhlaseminaari on avoin tilaisuus, jonne kaikki kansallispuiston luonnosta ja alueen kehittämisestä kiinnostuneet ovat tervetulleita. Seminaarin aiheita ovat muun muassa kansallispuiston luonto ja Puurijärven kunnostuksen luonto- ja linnustovaikutukset. Juhlapuheen pitää ympäristöneuvos Jukka-Pekka Flander ympäristöministeriöstä.

Seminaari jakautuu kahteen osaan: Aamupäiväosuudessa kuullaan valmisteltuja esityksiä Huittisissa (Risto Ryti -sali, Risto Rytin katu 70) ja iltapäivällä suunnataan Kokemäen puolella sijaitsevalle Kärjenkallion lintutornille (Yttiläntie 950, Kauvatsa, Kokemäki).

Seminaarin järjestelyt ja lisätiedot:

Sirpa Ellä, ympäristö- ja turvallisuusasiantuntija, p. 0400 124 174

Tilaisuuden ohjelma kutsussa ks. sivun oikea laita.