Säkylä

Uimavesitulokset

UIMAKIELTO PURETAAN

Pyhäjärviseudun ympäristötoimisto päätti 10.7.2014 purkaa Mäkelän uimarannan uimakiellon. Eurajoen jokivesi on uimakelpoista.

Uimakauden aikana 15.6. - 31.8. haetaan jokaiselta pieneltä yleiseltä uimarannalta kolme uimavesinäytettä (Mäkelän uimarannalta 7 kpl).

Uimavesitulokset 2014

Uimavesitulokset 2013

Uimavesitulokset 2012

YLEISELLÄ UIMARANNALLA KOIRIEN JA MUIDEN ELÄINTEN UITTAMINEN ON KIELLETTYÄ!

Järvisyyhy

Pyhäjärven uimarannoilla on uimakauden aikana osa rannan käyttäjistä saanut järvisyyhyn. Järvisyyhy on kiusallinen, mutta muutoin vaaraton vaiva, jonka oireet häviävät yleensä muutamassa päivässä. Järvisyyhy ilmenee ihon kutiamisena ja iholle nousevina näppylöinä. Oireita lieventäviä tuotteita voi ostaa apteekista.

Pyhäjärvessä virkistäytyvä uimari voi välttää järvisyyhyhaittaa välttämällä uimista matalassa rantavedessä, jossa järvisyyhyä aiheuttavat imumadon toukat tyypillisesti esiintyvät tai käymällä mahdollisuuksien mukaan uinnin jälkeen suihkussa ja kuivaamalla aina iho karkealla pyyheliinalla heti uinnin jälkeen.

Sinilevä

Pyhäjärvessä ja Köyliönjärvessä on kuluvan uimakauden 2014 aikana todettu sinileväkukintaa. Jos uimarannalla näkyy sinilevää, niin vältä uimista tai käy suihkussa heti uimisen jälkeen. Sinilevät saattavat tuottaa myrkyllisiä tai ärsyttäviä aineita veteen, joten leväpitoisen veden juominen tai veden käyttö löylyvetenä voi olla vaarallista. Sinilevien on todettu voivan aiheuttaa iho-, silmä- tai muita allergiaoireita joillekin ihmisille.