Säkylä

KIRJASTON PALVELUJA

LAINAUS
Kirjastosta voit lainata kirjoja, äänikirjoja, satukasetteja ja muita äänitteitä, cd-levyjä, videoita ja cd-rom –aineistoa, kielikursseja, nuotteja ja soitonoppaita, sanoma-, aikakaus- ja harrastuslehtiä ym. Uusimpia lehtiä ja käsikirjaston hakuteoksia ei anneta kotilainaan.

Mikäli kokoelmaamme ei sisälly haluamaasi kirjaa, lehteä, äänitettä tms., voimme tilata sen lainaksi toisesta kirjastosta
seutulainana Satakunnan kirjastosta tai kaukolainana Satakunnan ulkopuolelta.

AINEISTOTIETOKANTA:
http://www.satakirjastot.fi/

ESITTEET
Tuloaulassa on harrastustoimintaan, matkailuun ja kulttuuriin liittyviä esitteitä ja mainoksia.
Yläkerran lehtilukusalissa on  koulutus- ja kurssiesitteet.

KOTIPALVELU
Liikuntarajoitteisille asiakkaille toimitamme kerran kuukaudessa kotiin asiakkaiden toivomia kirjoja tai muuta aineistoa yhteistyössä Säkylän kunnan sosiaalitoimen kanssa.

KOTISEUTUARKISTO JA KOTISEUTUKOKOELMA
Kirjastossa sijaitsee Säkylän kotiseutuarkisto, jonne kootaan julkisten arkistojen ulkopuolelle jäävää, yksityisluontoista, paikallista kulttuurihistoriaa koskevaa aineistoa.
Lisäksi kirjastossa on kotiseutukokoelma, jonne on kerätty Säkylää ja säkyläläisiä käsittelevää aineistoa, säkyläläisten tuottamaa aineistoa: kirjoja, lehtiä, av-materiaalia. Kotiseutuarkiston- ja kokoelman aineistoa ei anneta kotilainaan.                                  

LEHTILUKUSALI
Kirjaston toisessa kerroksessa on lehtienlukusali, josta löytyvät sanoma- ja aikakauslehdet. Alakerrassa on lasten ja nuorten lehdet.
Lehtien laina-aika on 2 viikkoa, uusinta numeroa ja sanomalehtien viimeisimpiä la ja su numeroita ei lainata.

YLEISÖKÄYTÖSSÄ
- alakerrassa on kolme päätettä joita voi käyttää myös aineistohaun tekemiseen.
- Yläkerrassa on tutkijanhuone, josta löytyvät mikrofilminlukulaite, mikrotietokone, tulostin ja skanneri. Tutkijanhuonetta voivat käyttää yli 18-vuotiaat kirjastokortin haltijat.
- kopiokone
- kaksi monitoimitilaa kokouksia, näyttelyitä, yhdistystoimintaa ym. varten.