Säkylä

Liikettä ja virikettä - kesät talvet

Virkeän mielen ja päivittäiset piristeensä säkyläläiset ammentavat pitkälti luonnosta. Katismaan sisävesisatama on yksi aktiivisen toiminnan keskuksista. Uusiutuvine palveluineen se mahdollistaa mm. veneilylle, ympärivuotiselle uinnille ja kalastukselle erinomaiset puitteet. Pyhäjärven kuulut kalaherkut, siika ja muikku sekä paikalliset käden tuotteet löytävät helpoimmin tiensä ostoskassiin kalasatamassa olevien myyntipisteiden kautta. Myös mittavat rapusaaliit ovat herkkusuiden mieleen. Koko lounaisen Suomen avantouimarit kohtaavat Katismaalla.

Vireä asuinympäristö houkuttelee asukkaitaan joukolla kuntoilun pariin. Upeasti polveilevat Porsaanharjun hiihto- ja retkeilymaastot vetävät liikkujia puoleensa patikoiden, hiihtäen tai pyöräillen. Jokainen voi valita, haluaako samoilla vain itsekseen vai hakeutuuko ohjatun liikunnan pariin.

Säkylässä toimii aktiivisesti toistakymmentä urheiluseuraa. Lajivalikoima on monipuolinen: ampumahiihdosta, taitoluistelusta ja jääkiekosta naisvoimisteluun, salibandyyn, pyöräilyyn ja yleisurheiluun. Myös ratsastuksen ystäville löytyy

maneeseista ja metsistä oivat puitteet.

Läheisessä varuskunnassa sijaitsevat uimahalli ja monista suurkilpailuista tuttu Huovinrinteen Hiihtokeskus. Kunnan liikunnallista panostusta kuvaavat hyvin Säkylähallin ja Apetit Areena Säkylän jäähallin korkeatasoiset liikuntatilat.

Tiesitkö, että Säkylästä löytyy paljon erilaisia harrastusmahdollisuuksia kaikenikäisille lapsille ja nuorille?
Harraste-esitteeseen voit tutustua tästä linkistä, tai voit noutaa sen itsellesi mm. kouluilta, kunnanvirastolta, terveyskeskuksesta tai neuvolasta!